PSV’ers scoren hoog, onvoldoendes voor Feyenoord-leiders

Foto: PSV’ers scoren hoog, onvoldoendes voor Feyenoord-leiders

De Europese week was voor de Nederlandse topclubs dramatisch. Waar Ajax het niet lukte om door te gaan in de Champions League, liepen Feyenoord en AZ zelfs tegen een Europese uitschakeling aan. PSV ging wél door naar de volgende ronde, maar had zich daar na vijf duels al van verzekerd. Wie waren de smaakmakers van de avond? En welke spelers vielen tegen?



Denzel Dumfries – 7



PSV plaatste zich in speelronde vijf tegen Granada al voor de volgende ronde van de Europa League, waardoor Roger Schmidt een aantal sleutelspelers rust kon geven. Dat gold echter niet voor aanvoerder Denzel Dumfries, die tegen Omonia Nicosia liet zien waarom trainers hem zo graag in hun basisteam willen opstellen.


De vleugelverdediger zorgde bij de Eindhovenaren voor veel energie op het veld, wat aanstekelijk was voor zijn teamgenoten. Daarnaast liet hij zijn betrouwbaarheid na ruim een uur zien, toen PSV een strafschop kreeg. Dumfries besloot achter de bal plaats te nemen en deze feilloos het doel in te schieten, waarna PSV uiteindelijk een ruime overwinning boekte.



Jesper Karlsson – 4



Lang leek het donderdagavond erop dat AZ zich ging plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Met de gelijke stand van AZ en de achterstand van Real Sociedad tegen Napoli was de club verzekerd van een tweede plaats. Dat gevoel veranderde echter vlak voor tijd, toen Jesper Karlsson onnodig een rode kaart ontving.

De aanvaller probeerde de bal te controleren, maar kwam daarbij veel te hoog met zijn been. Daardoor raakte hij zijn tegenstander die door het moment zijn wenkbrauw openhaalde. De avond van AZ eindigde vervolgens dramatisch, doordat de Spanjaarden op een gelijke stand kwamen en AZ in de laatste minuten alsnog zonder punten huiswaarts ging.



Marcos Senesi – 5



Bij verschillende Europese clubs staat Marcos Senesi hoog op het verlanglijstje om hem over te nemen. De Argentijn maakt ook dit seizoen veel indruk in Rotterdam en is volgens veel kenners dan ook klaar voor de volgende stap in zijn voetballoopbaan. Tegen Wolfsberger AC kwam zijn goede vorm er echter een stuk minder uit.


De centrale verdediger speelde zeker geen slechte wedstrijd, maar het lukte ook hem niet van achteruit voor creativiteit te zorgen. Senesi had verdedigend weinig te doen, aangezien Feyenoord veel op de speelhelft van de tegenstander te vinden was. Desondanks was hij redelijk onzichtbaar en kon hij Feyenoord niet behoeden voor een nederlaag.



Joël Piroe – 7



Waarschijnlijk kon Joël Piroe zich geen mooier basisdebuut voorstellen dan hij tegen Omonia Nicosia had. Hoewel de Eindhovenaren zich al eerder hadden geplaatst voor de volgende ronde, kon de aanvaller zich direct meten met het Europese niveau. Daarin viel Piroe zeker niet tegen, wat in de slotfase een positieve uitwerking had.

De aanvaller mocht het gehele duel spelen en kon in de blessuretijd van de tweede helft zo zijn goaltjes meepikken. Zo maakte hij de 3-0 door uitstekend in de korte hoek raak te schieten, waarna hij een paar minuten later ook nog eens de eindstand op 4-0 bracht. Daarmee maakte Piroe een veelbelovend debuut, waarmee hij respect afdwong bij zijn medespelers en trainer.



Owen Wijndal – 7,5



De afgelopen maanden kwam veel op Owen Wijndal af. De linksback had al een tijdje Ajax en PSV achter zich aan, maar kon nog redelijk onder de radar blijven. Sinds zijn debuut en uitstekende spel in het Nederlands elftal zijn die verwachtingen echter torenhoog. Daarom was het interessant of hij in het duel met HNK Rijeka met de druk kon omgaan.


Ondanks het verlies voor de Alkmaarders speelde de vleugelverdediger een sterk duel, waarin hij zelfs een doelpunt maakte. De voetballer kreeg van ruim twintig meter afstand de bal, waarna hij besloot om deze richting het doel van de opponent te schieten. Het schot ging prachtig naar de hoek, waardoor AZ op gelijke hoogte kwam. Dit was uiteindelijk niet genoeg voor overwintering.



Steven Berghuis – 5,5



Feyenoord wist wat het te doen stond toen het donderdagavond bij Wolfsberger AC op bezoek ging. Alleen een overwinning zou volstaan voor een plek in de volgende ronde van de Europa League. Alle ogen gingen automatisch naar Steven Berghuis, die bekendstaat als de smaakmaker en beste speler van het elftal.

Het lukte de aanvoerder desondanks niet om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Hoewel de voetballer probeerde om combinaties aan te gaan met zijn medespelers, draaide dat vaak op niets uit. De voetballer was bovendien veel aan de rechterkant van het speelveld te vinden, waardoor hij te weinig in het spel voorkwam. Daarmee moest hij lijdzaam toezien hoe het mis ging voor de Rotterdammers.

Welke club leverde de beste prestatie?

  • Feyenoord
  • PSV
  • AZ
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie