Feyenoord vliegt roemloos uit Europa na afgang

Foto: Feyenoord vliegt roemloos uit Europa na afgang

Het is niet de week van het Nederlandse voetbal geworden. Ajax werd gedegradeerd naar de Europa League, waar in navolging van AZ nu ook Feyenoord na de winterstop niet meer meedoet. De Rotterdammers verloren met 1-0 bij Wolfsberger AC.

De opdracht van Feyenoord was vooraf duidelijk: winnen. Alleen een driepunter zou volstaan voor een plaats in de volgende ronde van de Europa League. Trainer Dick Advocaat liet Steven Berghuis en Bryan Linssen terugkeren in de basisformatie, maar zij konden de Rotterdammers niet van een impuls voorzien. Voor rust liet de ploeg nagenoeg niets zien in Oostenrijk.

In de eerste twintig minuten liet Feyenoord totaal niet merken dat het moest winnen om door te komen. Pas na 23 minuten noteerden de bezoekers hun eerste wapenfeit, maar Jens Toornstra schoot in het zijnet na goed voorbereidend werk van Linssen. Aan de andere kant moest doelman Nick Marsman in actie komen om Feyenoord op 0-0 te houden.

De redding van Marsman bleek slechts uitstel van executie. De Feyenoord-defensie zag er na ruim een half uur spelen niet goed uit en bij de tweede paal kopte Dejan Joveljic dankbaar de 1-0 tegen de touwen. Marsman was kansloos, maar wist even later wel de tweede treffer voor de Oostenrijkers te voorkomen. Linssen noteerde nog een speldenprikje namens Feyenoord.

Na rust moest Feyenoord minimaal twee doelpunten maken. Voor de manschappen van Advocaat bleek één treffer tegen de nummer zeven van de Oostenrijkse Bundesliga echter al een hele opgave. Feyenoord kreeg totaal geen voet aan de grond tegen Wolfsberger, dat daarmee de overwinning moeiteloos over de streep heen wist te trekken.

Scoreverloop: 1-0 (31′) Dejan Joveljic

Is Advocaat nog wel de juiste man voor Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie