De beste voetbaluitzendingen van deze week: overwintering voor Ajax?

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: overwintering voor Ajax?

De week gaat weer van start. Gelukkig is dat geen reden om te treuren. Deze week wordt er weer gestreden in de Champions League. Het kookpunt op het hoogste niveau is bereikt, terwijl ook de Europa League op haar toppunt is. Welkom bij de beste voetbaluitzendingen van deze week.



Maandag 7 december  


Nu de Sint het land weer verlaten heeft, is het tijd om de rust weer terug te laten keren. De winterstop komt er langzaam maar zeker aan, maar daar valt deze week nog niets van te merken. Het is de dood of de gladiolen voor vele clubs die op Europees avontuur zijn. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 7 december hieronder: 


18.35 uur op FOX Sports 1: Jong Ajax – FC Eindhoven, 19.50 uur op Ziggo Sport: Peptalk, 21.00 uur op FOX Sports 1: Excelsior – FC Volendam


De week trapt af met Jong Ajax dat het in eigen huis op mag gaan nemen tegen FC Eindhoven. Het talententeam van Amsterdam staat twaalfde, maar kan mét winst zo naar de zesde plek in de competitie stijgen. Eindhoven moet dan alleen wel van de mat getikt worden, wat nog lastig kan zijn. De Eindhovenaren staan namelijk op de negende plek.



Terwijl de avond ook wordt afgesloten met een andere wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie (Excelsior tegen FC Volendam) is het Peptalk waar we op de maandagavond klaar voor zitten. Daar wordt afgelopen weekend uitgebreid nabesproken. Aangezien er genoeg is om te zeggen over het vreemde voetbalweekend gaan we daar maar eens lekker voor zitten.


Dinsdag 8 december



De decembermaand vervolgt met nog een prachtig affiche voor op de dinsdagavond. Barcelona speelt in eigen huis tegen Juventus, waardoor de titanenstrijd tussen Messi en Ronaldo eindelijk weer op de buis verschijnt. De twee legendes van het decennium komen misschien wel voor de laatste keer tegen elkaar in actie en dat is een wedstrijd die je niet mag missen!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 8 december hieronder: 


20.55 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League Switch, 20.55 uur op Ziggo Sport: UEFA Champions League: RB Leipzig – Manchester United, 20.55 uur op Ziggo Sport Racing: UEFA Champions League: FC Barcelona – Juventus


Woensdag 9 december 



Voor veel Ajacieden is deze woensdag 9 december de belangrijkste avond van het jaar. Het is de avond die bepalend gaat zijn voor 2021. Speelt Ajax de sterren van de hemel en weet het Atalanta Bergamo te verslaan? Bij positief resultaat wordt de knock-out fase van de Champions League gehaald. Bij verlies wordt er overwinterd in de Europa League, iets waar de Amsterdammers niet voor spelen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 9 december hieronder: 


18.55 uur op SBS6 en Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Ajax – Atalanta Bergamo, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: UEFA Champions League: Sevilla FC – Chelsea, 20.55 uur op Ziggo Sport Racing: UEFA Champions League: Manchester United – Paris Saint-Germain, 20.55 uur op Ziggo Sport Docu: UEFA Champions League: Juventus – Dinamo Kiev.


Donderdag 10 december



Na bloedspannende wedstrijden op de dinsdag en woensdag mogen we ook lekker gaan zitten voor de donderdag. De Europa League ziet namelijk ook de laatste speelronde voor de winterstop. PSV is al door naar de knock-outfase, terwijl Feyenoord en AZ nog moeten strijden tot het laatste moment. Beide clubs kunnen door maar dan moeten er wel goede resultaten afgeleverd worden op de donderdagavond. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 10 december hieronder: 


18.55 uur op FOX Sports 1: PSV – Omonia Nicosia, 18.55 uur op FOX Sports 1: Rijeka – AZ, 21.00 uur op FOX Sports 2: Wolfsberger AC – Feyenoord


Vrijdag 11 december 



De week sluiten we op toepasselijke wijze af, namelijk waar we ook begonnen. De Keuken Kampioen Divisie gaat weer verder met een nieuwe speelronde. De zestiende ronde staat op de planning en wegens het tal van wedstrijden heeft FOX Sport het schakelprogramma alweer klaarstaan.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 11 december hieronder: 


18.45 uur op FOX Sports 1: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op FOX Sports 2: Heracles Almelo – Fortuna Sittard, 20.50 uur op FOX Sports 3: Go Ahead Eagles – NAC Breda


Toch is er meer om van te genieten dan alleen de Keuken Kampioen Divisie. Heracles komt in eigen huis namelijk in actie tegen Fortuna Sittard. Laatstgenoemde heeft zichzelf eindelijk een beetje uit het duistere dal van de laatste plaats gespeeld, terwijl Heracles keurig netjes gelijk heeft gespeeld tegen Feyenoord.



Met nog een stunt staat Fortuna zowaar in veilig gebied om niet te degraderen. Heracles daarentegen wil het linkerrijtje weer in en heeft daarvoor ook drie punten nodig. Om 20.00 uur wordt duidelijk hoe het balletje rolt en wie er met de winst naar huis vertrekt.

Gaat Ajax winnen in de Champions League?

  • Absoluut!
  • Dat wordt Europa League.
30+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:15
8+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
48+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
83+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
141+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
93+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
81+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
195+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
74+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
85+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
43+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
103+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
151+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
69+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
80+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
141+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
14:44
161+
Kieft hekelt Ajax-soap: “Dan ben je heel ver afgezakt”
14:43
163+
Klassieker laatste horde naar bekerfinale
14:41
196+
Eerste oefenwedstrijden Feyenoord bekend
14:30
13+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie