Spaanse kranten kraken Frenkie en wijzen naar Ajax

Foto: Spaanse kranten kraken Frenkie en wijzen naar Ajax

FC Barcelona verloor gisteren met 2-1 van Cádiz in de Primera División en Frenkie de Jong krijgt steeds meer kritiek van de Spaanse media. De middenvelder van het Nederlands elftal speelde gewoonweg een ondermaatse partij.

Het dagblad Sport concludeert bijvoorbeeld: “De Jong begon vanaf het middenveld, waar hij maar weinig wist te brengen.” El Mundo Deportivo haalt uit naar de spelmaker: “Hij zit nu anderhalf jaar bij Barcelona en lijkt steeds minder op de speler die overkwam van Ajax. Het was niet genoeg, zijn potentieel is nog niet benut.” Volgens El Desmarque ‘deed De Jong maar wat’: “Hij liep waar hij wilde, maar creëerde niet dat wat van hem geëist wordt.”

AS rept met geen woord over de middenvelder, maar is positief over Sergiño Dest: “Hij was een van de weinige uitschieters bij Barcelona. Was altijd op zoek naar diepte en combineerde goed met Lionel Messi. Zo hebben we het sinds de dagen met Dani Alves niet meer gezien. Beetje bij beetje vervaagde zijn spel, vooral omdat zijn teamgenoten hem niet steunden op rechts.” Ook MD geeft de Amerikaan een compliment: “Hij was de beste van Barça vanwege zijn vastberadenheid in aanvallend opzicht. Er ontstond gevaar, maar de vleugelverdediger miste nog wat precisie in zijn eindpass.”

Sport maakt de ploeg van coach Ronald Koeman met de grond gelijk: “Barça heeft de titel weggegooid, een team zonder ideeën of oplossingen. Ze hadden beter thuis kunnen blijven. Het was halverwege nodig om het team op te schudden, dat deed Koeman ook, maar de fouten bleven. Dat is ronduit ongepast, voor een team als dit. Ongehoord, onmogelijk. Deze nederlaag doet pijn. Plan A werkt blijkbaar niet altijd beter dan Plan B, aangezien de houding van de ploeg dan anders is. Een schande in hoofdletters, waardoor Barcelona nog maar drie punten boven de degradatiestreep heeft…”

Marca is het daar roerend mee eens: “Dit was een kans om de intenties duidelijk te maken in de titelstrijd, maar niets daarvan. Dit was een van de slechtste wedstrijden van het seizoen, want een goed Cádiz (niet eens perfect) was superieur.”

Terechte kritiek?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
434+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie