TRANSFERUURTJE: Slot-rel, Koeman-nachtmerrie, Simeone baalt van Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Slot-rel, Koeman-nachtmerrie, Simeone baalt van Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

AZ besloot gisteren om zijn oefenmeester Arne Slot op straat te zetten na onderhandelingen van de trainer met Feyenoord over een dienstverband. Mino Raiola, die de belangen van de coach behartigt, is behoorlijk pissed off… Presentator Jan Joost van Gangelen  van FOX Sports sprak gisteren met de roemruchte makelaar en die had geen goed woord over voor de Alkmaarders. Hij zei namelijk: “We hebben een maand geleden aangegeven bij AZ dat we niet zouden gaan verlengen.” Volgens Raiola was het dan ook Slots goed recht om naar aanbiedingen te luisteren… De Nederlandse Italiaan voegde daaraan toe dat de trainer erg verdrietig is: “Er waren inderdaad meerdere clubs geïnteresseerd. Dit is ook voor Slot een enorme donderslag bij heldere hemel geweest. Hij is erg ontdaan.”Volgens het Spaanse medium El Gol Digital baalt oefenmeester Diego Simeone van Atlético Madrid van het laatste Ajax-nieuws. Nicolás Tagliafico besloot onlangs om zijn contract in de Johan Cruijff ArenA te verlengen en dat is een streep door de rekening voor de nummer één van de Primera División. De Madrilenen hoopten namelijk om de Argentijnse linksback goedkoop op de kop te tikken, zo luidt de lezing. Atlético houdt de verrichtingen van de vleugelverdediger nu al een tijdje in de gaten en is overtuigd geraakt van zijn kunnen. In de voorbije zomertransferwindow was er (door de coronacrisis) echter geen geld om zaken te doen met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Simeone hoopte naar verluidt dat Tagliafico een koopje zou worden vanwege zijn contractduur. Dat feest gaat echter niet door en volgens de bovengenoemde website heeft Atlético al te horen gekregen dat er 30 miljoen euro afgetikt moet worden voor de handtekening van de Argentijn. Dat zou echter nog geen reden zijn om af te haken.

Na afloop van de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam van een tweetal maanden geleden (3-0 in De Kuip) hadden oefenmeester Dick Advocaat en Abdou Harroui een onderonsje. In gesprek met Voetbal International vertelt het talent hoe dat precies ging. Hij zegt: “Advocaat was een interview aan het geven en ik was daarna. Toen kwam hij even naar me toe, ik heb natuurlijk met hem samengewerkt bij Sparta. We hadden een gesprek over mijn toekomst, wat een mooie stap zou zijn in mijn carrière. We waren een beetje aan het sparren.” Presentator Kees Jansma moet hierom lachen: “Nee, Advocaat zei dat Feyenoord een mooie club voor jou zou zijn.” Harroui kan zich hier wel in vinden: “Feyenoord is ook een mooie club, maar zo zijn er wel meer.”

Buitenland:

Door de nederlaag tegen Cádiz van gisteren (2-1) is FC Barcelona vrijwel kansloos voor het Primera División-kampioenschap. De achterstand op Atlético Madrid bedraagt twaalf punten en de dagen van oefenmeester Ronald Koeman zijn misschien wel geteld. De grote Spaanse kranten blijven vandaag nog een beetje op de vlakte (al is men wel negatief natuurlijk), maar de roddelmedia gaan los. Er wordt geschreven dat er in het Camp Nou-stadion bijzonder veel onvrede is over de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal. Die zal vermoedelijk niet ontslagen worden voor de kerstdagen, maar zijn houdbaarheidsdatum lijkt hoe dan ook behoorlijk beperkt te zijn. Wordt Barça uitgeschakeld in de knock-outfase van de Champions League, dan krijgt Koeman vermoedelijk zijn congé. Dat is een hard gelag voor de Zaandammer, die Oranje inruilde voor zijn droombaan in het Camp Nou-stadion.

Tagliafico naar Atlético?

  • Moet hij doen
  • Moet hij niet doen
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:31
1+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
10+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
29+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
77+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
71+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
95+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
154+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
221+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
100+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
83+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
65+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
156+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
27+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
15+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
389+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
46+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
62+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1193+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
250+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
119+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie