Nieuwe treffer goalgetter Calvert-Lewin kan puntenverlies Everton niet voorkomen

Foto: Nieuwe treffer goalgetter Calvert-Lewin kan puntenverlies Everton niet voorkomen

Everton heeft nagelaten goede zaken te doen in de Premier League. The Toffees kwamen op bezoek bij laagvlieger Burnley niet verder dan een gelijkspel, waar topschutter Dominic Calvert-Lewin wel weer zij waarde bewees.

Met slecht één zege in de laatste zes duels moest de ploeg uit Liverpool tegen Burnley wel winnen om zich in de subtop te handhaven. De gastheren, waar Erik Pieters de hele wedstrijd op de bank zat, vlogen echter uit de startblokken en wisten na drie minuten al het net te vinden. De Ierse middenvelder Robbie Brady mikte van afstand laat en hard binnen. Op slag van rust bracht Everton de stand in evenwicht: het mag geen verrassing heten dat Calvert-Lewin hiervoor verantwoordelijk was. De 23-jarige spits maakte alweer zijn elfde competitietreffer van het seizoen. In de Europese topcompetitie blijft alleen Bayern München-goalgetter Robert Lewandowksi hem nog voor met twaalf doelpunten.

De ploeg van Carlo Ancelotti hoopte het goede gevoel mee te nemen naar de tweede helft, maar er zouden er doelpunten meer vallen. Everton staat door het gelijkspel op de zevende plaats, al kan dit na het weekend een stuk lager zijn. Zo hebben Wolverhampton Wanderers, Manchester United, Aston Villa en Manchester City minder verliespunten dan Everton. Leeds United en Newcastle United kunnen bij een zege op gelijke hoogte komen.

Scoreverloop: (3′) Robbie Brady 1-0 (45+3′) Dominic Calvert-Lewin 1-1

Stelt Everton momenteel teleur?

  • Ja
  • Nee
15+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie