‘Beleving is bij Twente fanatieker dan bij Ajax’

Foto: ‘Beleving is bij Twente fanatieker dan bij Ajax’

Voor Vaclav Cerny is het een bijzondere dag, want vanavond neemt de Tsjech het met FC Twente op tegen zijn oude werkgever Ajax. In de jeugdopleiding van de Amsterdammers op De Toekomst stond hij te boeken als een supertalent.

De 23-jarige aanvaller merkt wel wat verschillen, vertelt hij aan de NOS: “De mensen lijken hier wel wat hechter dan in Amsterdam. Het voetbal wordt wat fanatieker beleefd. In Amsterdam lopen er ook veel andere mensen rond dan alleen Ajax-fans. In Enschede is iedereen voor Twente en draait alles om Twente.”

Voelt Cerny zich eigenlijk nog Ajacied? “Ja en nee. Hmm, toch ja. Ik ben daar vijf jaar geweest en het was mijn eerste club buiten Tsjechië. Dat gevoel gaat nooit meer weg. Het zou ook raar zijn als ik zeg dat het niet zo is. Ik ben de club dankbaar. Ik ben bij Ajax opgegroeid, dat zegt alles. Ik heb bij Ajax veel mensenkennis opgedaan. Van de club kreeg ik mee dat er ook personen kunnen zijn die mindere bedoelingen met je hebben en waarvoor je moet oppassen. Daarin heb ik stappen gemaakt, al heeft dat ook met volwassen worden te maken.”

Hij wil in de toekomst best terugkeren naar de ArenA: “Ja, natuurlijk. Als dat ooit mag gebeuren, zou het fantastisch zijn. Maar ik ga daar niet op wachten en ik ben nu bij Twente. Het seizoen is nog lang en ik moet maar kijken wat er in de zomer met mij gaat gebeuren. Het is voetbal.”

Zie jij hem terugkeren?

  • Ik wel
  • Ik niet
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie