‘Ten Hag geeft signaal met Ajax-opstelling’

Foto: ‘Ten Hag geeft signaal met Ajax-opstelling’

Oefenmeester Erik ten Hag van Ajax hinkt op twee gedachten: vanavond spelen de Amsterdammers tegen FC Twente en dat is een tegenstander die niet onderschat mag worden, maar aan de andere kant is de naderende Champions League-ontmoeting met Atalanta Bergamo vele malen belangrijker.

En daarom móét de trainer wel speler sparen… Het Algemeen Dagblad schrijft op zaterdagochtend: “Voor Ajax is het thuisduel met FC Twente vooral een tussendoortje waarin de ploeg geen schade wil oplopen. Zo mikt de koploper op de zevende opeenvolgende zege in de eredivisie, maar voor trainer Erik ten Hag is misschien nog wel belangrijker dat hij geen nieuwe blessuregevallen meeneemt naar de beslissende Champions League-kraker tegen Atalanta.”

De krant vervolgt: “Zo is het maar de vraag of David Neres woensdag, als Ajax moet winnen om door te stoten naar de achtste finales van het miljardenbal, van de partij is. De Braziliaanse vleugelspits viel tegen Liverpool tien minuten voor tijd geblesseerd uit. Ten Hag stelde na de nederlaag op Anfield (1-0) nog geen duidelijkheid te kunnen verschaffen. Een dag later liet Neres de achterban schrikken toen hij via Instagram een foto van zijn met een brace ingepakte rechterbeen de wereld in slingerde.”

Maar… wat betekent dat precies? “Dat hoeft nog steeds niet op een serieuze blessure te duiden, Ajax verschafte ook nog geen duidelijkheid over het kwetsuur van de Braziliaanse aanvaller, die recent al negen maanden revalidatie achter de rug heeft. Hoe dan ook is de kans klein dat Neres aan de aftrap verschijnt tegen Twente. De verwachting is dat Ten Hag een aantal vaste krachten aan de kant houdt, zoals de coach in aanloop naar andere Champions League-duels ook deed.”

Atalanta belangrijker?

  • Ja
  • Nee
600+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie