Almere City scoort vier keer in no-time, Go Ahead wint ook

Almere City FC heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Na bijna een uur leidde Jong FC Utrecht met 0-1, maar in het laatste half uur ging het opeens snel.

De eerste 45 minuten in het Yanmar Stadion waren niet spectaculair en er waren dan ook weinig mogelijkheden. Pas twaalf minuten na de theepauze viel de 0-1 in Almere. Daniel Arzani wist een spaarzame aanval van de Utrecht-talenten simpel tegen de touwen te werken.

De tegentreffer leek Almere City wakker te schudden, want plotseling ging het snel. Ilias Alhaft schoot op schitterende wijze de gelijkmaker tegen de touwen en slechts vijf minuten na de openingstreffer lukte het Ryan Koolwijk om de titelkandidaat op voorsprong te schieten.

Jong FC Utrecht had opeens niets meer in te brengen en binnen no-time liep Almere uit naar 4-1. Thomas Verheydt en invaller Faris Hammouti zorgden in respectievelijk de 66ste en zeventigste minuut voor de definitieve nekslag voor de bezoekers. Almere City blijft hierdoor op drie punten van koploper SC Cambuur.

Go Ahead slaat in eerste helft toe

Go Ahead Eagles won vrijdag met 0-2 op het veld van Helmond Sport. Antoine Rabillard en Sam Beukema zorgden al in de eerste 45 minuten voor de treffers voor het elftal van Kees van Wonderen. De Deventenaren klimmen daardoor naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Gaat Almere City dit seizoen promoveren?