Cambuur en De Graafschap knokkend naar drie punten

SC Cambuur heeft vrijdagavond al de twaalfde competitiezege van het seizoen behaald. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie wist een achterstand om te buigen tegen Telstar: 1-2.

Cambuur had het niet makkelijk op bezoek bij Telstar en kwam negen minuten na rust zelfs op achterstand door toedoen van Gyliano van Velzen. Spaarzaam puntenverlies dreigde, maar amper tien minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Jamie Jacobs liet zich bejubelen namens de ploeg uit Leeuwarden.

Trainer Henk de Jong zag Cambuur ook nog de overwinning uit het vuur slepen. Wie anders dan Robert Mühren zorgde in de 79ste minuut voor de 1-2. Cambuur versterkt daarmee de koppositie en doet opnieuw goede zaken in de strijd om promotie.

De Graafschap toont ook veerkracht

De Graafschap is dit seizoen minder stabiel, maar ook het elftal van Mike Snoei toonde vrijdag veerkracht. Twee tegendoelpunten van Joeri Schroijen bleken niet voldoende voor MVV Maastricht. Ralf Seuntjens, Jasper van Heertum en Elmo Lieftink bezorgden de Achterhoekers een welkome 2-3 overwinning.