TRANSFERUURTJE: Droomtransfers bij Ajax en PSV, Messi naar de uitgang

Foto: TRANSFERUURTJE: Droomtransfers bij Ajax en PSV, Messi naar de uitgang

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

FC Barcelona maakt een moeilijke periode door. De coronacrisis en de bestuurlijke onrust zorgen voor grote onzekerheid, maar de Catalaanse topclub hoopt medio 2021 weer een grote slag te kunnen slaan en dat zou slecht nieuws kunnen betekenen voor PSV. Volgens Don Balón hebben presidentskandidaat Joan Laporta en zaakwaarnemer Mino Raiola nog altijd goed contact met elkaar. Zij zouden verschillende namen hebben besproken, waaronder Donyell Malen. De spits van PSV is relatief goedkoop op te halen en is daarmee een goed alternatief voor bijvoorbeeld Erling Braut Haaland van Borussia Dortmund.

Liverpool dubt naar verluidt nog over Perr Schuurs, maar er is wel haast geboden. Schuurs hoopt dit seizoen meerdere prijzen te pakken met Ajax en bovendien sluit Ajax niet uit dat de verdediger de EK-selectie van het Nederlands elftal haalt. Mocht dat lukken, dan wil men Schuurs voor een beduidend hoger bedrag dan de eerdergenoemde 30 miljoen euro in de markt te zetten met misschien wel een nieuw contract als beloning. Daardoor staat Liverpool nu voor het blok.

[b]Buitenland:[/b]

Ook in Spanje raakt men steeds meer overtuigd dat Lionel Messi volgend seizoen bij PSG zal spelen. Mundo Deportivo ziet immers héél wat redenen waarom de Argentijn een overstap naar Parijs wel zou kunnen zien zitten. Om te beginnen is PSG één van de weinige clubs die de financiële middelen heeft om zijn salaris te betalen. Anderzijds zal ook de sportieve ambitie van PSG Messi charmeren en bovendien wordt die ambitie ook gekoppeld aan resultaten, want PSG speelde in de zomer nog de finale van de Champions League. Daarnaast is er ook nog de aanwezigheid van goede vriend Neymar en landgenoten Di Maria, Paredes en Icardi. Bovendien wordt er ook op gewezen dat de levenskwaliteit in Parijs hoog is en dat Messi er naast het veld misschien wat makkelijker in de anonimiteit kan verdwijnen dan in Barcelona.

Het contract van Sergio Ramos bij Real Madrid loopt na dit seizoen af en nog altijd is er geen nieuws over een verlenging van de verbintenis. Marca is vrijdagochtend stellig: de captain moet en zal verlengen bij De Koninklijke. De Madrileense sportkrant pakt uit met liefst honderd redenen waarom Real koste wat kost de verbintenis met de Europese recordinternational moet verlengen. Marca meldt dat zowel voorzitter Florentino Pérez als Ramos zelf snel duidelijkheid wil scheppen. Vanaf 1 januari, wanneer hij in het laatste halfjaar van zijn verbintenis zit, heeft de verdediger officieel de toestemming om met andere clubs te praten. Dat doet de rust rond de toch al kwakkelende ploeg geen goed, zo is de overtuiging van alle betrokkenen.

Waar speelt Messi volgend seizoen?

  • Barca
  • PSG
  • City
  • Anders…
610+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:17
0+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
0+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
51+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
212+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
311+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
21+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
64+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
17+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1041+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
359+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
40+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1694+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
68+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
178+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
81+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
1097+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
194+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
114+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
115+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
274+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie