Mourinho hekelt eigen ploeg: ‘Het is een feit, maar dat wist ik al’

Foto: Mourinho hekelt eigen ploeg: ‘Het is een feit, maar dat wist ik al’

Het Tottenham Hotpsur van José Mourinho kwam donderdagavond niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen LASK Linz. De Portugese manager had daar na afloop een duidelijke verklaring voor.

“Het is een kwestie van instelling”, zei Mourinho na de remise volgens de BBC. “Dit heb ik ook al meegemaakt bij Manchester United. Toen verloren we twee uitwedstrijden in de groepsfase van de Europa League. Als we in de knock-outfase komen en we betere tegenstanders treffen, zal het team de wedstrijden anders benaderen.

De ‘Spurs’ moeten volgende week op eigen veld winnen van Antwerp om bovenaan te eindigen in groep J. Mourinho denkt dat zijn ploeg dan meer motivatie zal hebben. “Feit is dat de groepsfase in de Europa League niet alle spelers kan motiveren, maar dat wist ik al. Ons team is thuis een ander elftal. Als we een uitwedstrijd tegen Antwerp of Ludogorets spelen, hebben sommige spelers het gevoel dat ze daar niet horen te zijn door het stadion, het weer, de leegte of de atmosfeer. Dat heb ik vaker gezien als coach”, aldus Mourinho.

‘The Special One’ had nog wel complimenten over voor aanvaller Heung-min Son en middenvelder Pierre-Emile Højbjerg. “Son en Pierre zijn voorbeelden van spelers die het niet uitmaakt waar ze spelen of in welke competitie ze moeten uitkomen. Ze staan er altijd voor het team.”

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie