Geweldig nieuws lonkt na succes PSV en AZ

Foto: Geweldig nieuws lonkt na succes PSV en AZ

Het Nederlandse voetbal heeft dankzij PSV (0-1 zege bij Granada) en AZ (1-1 tegen Napoli) opnieuw goede zaken gedaan op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Dat schrijft Voetbal International donderdagavond laat.

VI meldt: “De Russen zijn als nummer zeven nu nog best of the rest van Europa, maar beleven dit seizoen geen goed jaar met slechts 4,166 punten. Nederland verzamelde al 6,4 punten, waarmee het na Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Portugal op basis van dit seizoen de nummer zes van Europa is, en verkleinde de achterstand op Rusland deze week tot 1,8 punten.”

De nederlagen van Ajax en Feyenoord beloofden weinig goeds, maar PSV en AZ herstelden de schade. Het medium vervolgt: “België liep uiteindelijk maar 0,2 punt in, maar staat met slechts een halve punt minder wel dicht in de buurt. Het belangrijkste doel, de plek in de toptien handhaven, komt vooralsnog totaal niet in gevaar. Nummer elf Oekraïne heeft nog steeds ruim vijf punten minder, waardoor een direct Champions League-ticket voor de Eredivisie-kampioen van 2022 nu al zo goed als zeker klaarligt. De kampioen van dit seizoen is daar door de tiende plek op de UEFA-lijst na het eind van vorig seizoen al zeker van.”

Ajax en PSV zijn al zeker van Europese overwintering, waar AZ en Feyenoord dit in eigen hand hebben. Nederland kan daarmee een flinke tik uitdelen aan Rusland, dat met FK Krasnodar nog maar één club in de race heeft. België heeft na de winterstop nog twee clubs over.

Had je dat verwacht?

  • Ja
  • Nee
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie