Oranje-aanvallers scoren in lastige EL-avond onvoldoendes

Foto: Oranje-aanvallers scoren in lastige EL-avond onvoldoendes

Feyenoord opende de Europa League-avond met een kansloze nederlaag tegen Dinamo Kiev, maar vervolgens deden PSV en AZ het een stuk beter. Waar PSV met 0-1 won van Granada, behaalden de Alkmaarders een knap gelijkspel tegen Napoli. Welke spelers vielen positief op? En wie vielen tegen?


Steven Berghuis – 5

Feyenoord had het in de openingsfase al lastig tegen Dinamo Zagreb. De ploeg van Dick Advocaat kwam maar niet aan het voetballen toe, waarna de oefenmeester besloot om Steven Berghuis meer teruggetrokken als aanvallende middenvelder te laten spelen. Hoewel Feyenoord daardoor vaster aan de bal was, miste de thuisploeg een belangrijk onderdeel in de voorhoede.

Berghuis was de afgelopen weken bepaald niet meer in vorm en de positiewisseling maakte dat niet veel beter. De voetballer ging vrijwel elke bal van achteruit halen en paste deze vervolgens richting de aanvallers, die Berghuis misten als afmaker. De frustratie liep bij Berghuis steeds hoger op, waardoor hij aan het einde van de wedstrijd nog een gehele kaart pakte.

Donyell Malen – 7,5

Op bezoek bij Granada wist PSV dat het een lastig duel te wachten stond. De Eindhovenaren verloren in eigen huis al met 1-2 en intussen stond de ploeg uit La Liga bovenaan in de poule. Een overwinning was daarom meer dan welkom, die er uiteindelijk kwam door een doelpunt in de eerste helft van de prima spelende Donyell Malen.

De aanvaller maakte een schitterende spitsengoal na een voorzet van Philipp Max. Malen maakte een uitstekende loopactie richting de eerste paal en werkte de bal zo achter de Spaanse doelverdediger. Ook in het overige gedeelte van de wedstrijd bleef Malen hard werken voor zijn ploeg, al wist hij de kansen die hij kreeg niet te verzilveren.

Calvin Stengs – 5

Afgelopen seizoen behoorde Calvin Stengs tot een van de smaakmakers van de ploeg, maar een jaar later blijkt dit toch lastiger vol te houden dan gedacht. De aanvaller moest aan het begin van het seizoen afhaken met een blessure en kreeg het vervolgens nauwelijks voor elkaar om zijn oude vorm weer terug te vinden.

De mindere vorm van Stengs viel ook tegen Napoli weer op. De jonge voetballer kreeg de bal regelmatig centraal op het veld aangespeeld, waarbij hij deze vaak van zijn voet af liet springen. Daardoor leed hij onnodig balverlies en bracht hij zijn teamgenoten een aantal maal in gevaar. Stengs kan kortom niet terugkijken op een sterk optreden.

Luciano Narsingh – 4

Door de vele blessures moet Dick Advocaat zeer creatief zijn met het maken van zijn opstelling. Donderdagavond gaf hij de voorkeur aan Luciano Narsingh als linksbuiten. De aanvaller is sinds zijn komst in de Kuip nauwelijks in vorm geweest en ook tegen Dinamo Zagreb bleek dat hij niet meer de kwaliteiten heeft om voor Feyenoord bepalend te zijn.

Aangezien Feyenoord het op het middenveld lastig had, riep de wedstrijd om een speler die met snelheid langs zijn directe tegenstander kwam. Daar slaagde Narsingh nauwelijks in. De voetballer raakte de bal veelvuldig kwijt en kwam nauwelijks langs zijn tegenstander, waardoor hij deze regelmatig terug moest spelen richting zijn achterhoede. 

Denzel Dumfries – 7


PSV kan sinds een paar weken weer beschikken over Denzel Dumfries, wat een positief effect heeft op het elftal. Waar de Eindhovenaren soms te weinig scherpte hebben in de passing van achteruit, brengt de rechtsback juist een hoop frisse energie in het elftal. Ook tegen Granada kwam deze kwaliteit goed van pas.

De rechtervleugelverdediger bleef in het duel in de Europa League maar opstomen en dook een aantal maal gevaarlijk op in het strafschopgebied van de opponent. Dumfries kreeg zelfs een mogelijkheid om te scoren, maar zijn harde schot miste richting. Vlak voor tijd ging de Oranje-International overigens naar de kant met een blessure.

Bruno Martins Indi – 7,5


Het Nederlands elftal maakte tijdens het Wereldkampioenschap van 2014 veelvuldig gebruik van Bruno Martins Indi, die een uitstekend eindtoernooi speelde. De jaren erna raakte hij in het buitenland in een vormdip, waardoor de centrale verdediger uit beeld verdween. Bij AZ laat hij echter weer zijn betrouwbaarheid volop zien.

Martins Indi maakte voor AZ de belangrijke gelijkmaker, waardoor de Alkmaars weer vertrouwen kregen in een goede afloop. In de slotfase van de wedstrijd zag hij een aantal maal zijn directe tegenstanders langs hem rennen, maar gelukkig voor de verdediger hielpen zijn teamgenoten hem. Alles bij elkaar speelde Martins Indi een degelijke wedstrijd.

Welke club leverde de beste prestatie?

  • Feyenoord
  • AZ
  • PSV
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:44
15+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
12+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
43+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
72+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
100+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
175+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
151+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
500+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2060+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
770+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
183+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
79+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
119+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
638+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
701+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
890+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
508+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie