PSV overwintert in Europa dankzij zege in Spanje

PSV heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Europa League. De Eindhovenaren boekten op bezoek bij het Spaanse Granada een 0-1 overwinning en zijn daardoor zeker van overwintering in Europa.

Granada begon sterk aan het seizoen, inclusief de Europese campagne, maar is de laatste weken niet in topvorm. Ook tegen PSV zaten de Spanjaarden er niet lekker in. De bezoekers namen het heft in handen en dat leidde na een minuut of twintig tot de eerste grote kans van de avond, maar Cody Gakpo schoot de bal in kansrijke positie naast. Philipp Max schoot evenmin raak vanuit een vrije trap op een interessante positie.

PSV, dat Noni Madueke met een blessure al voor rust kwijtraakte, ontsnapte in de eerste helft doordat Yangel Herrera tegen de paal kopte en daarbij terug werd gefloten vanwege duwen. Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloze eerste helft, maar in de 38ste minuut viel de openingstreffer dan toch. Donyell Malen werd bediend door Max en de spits maakte het goed af: 0-1.

In de tweede helft was Denzel Dumfries, die net als Madueke het einde niet haalde door een blessure, bijna verantwoordelijk voor de 0-2. Granada leek daarna beter in de wedstrijd te kopen. Doelman Yvon Mvogo ontsnapte na een opmerkelijke actie aan een strafschop tegen. Diezelfde Mvogo hield even later wel Herrera van scoren af, nadat diezelfde middenvelder in kansrijke positie al een andere kans had laten liggen.

PSV werd in de slotfase behoorlijk onder druk gezet, maar gescoord werd er niet meer. De Eindhovenaren hebben Europese overwintering te pakken, want Omonia Nicosia verraste concurrent PAOK Saloniki op Cyprus (2-1). Door dat resultaat kan PSV niet meer uit de toptwee worden gedrukt. Ook Granada is veilig.

Scoreverloop: 0-1 (38′) Donyell Malen