Dinamo Zagreb bezorgt Feyenoord nieuwe deceptie

Waar Feyenoord onder Dick Advocaat in de nationale competities na ruim een jaar nog ongeslagen is, daar dreigt opnieuw vroegtijdige uitschakeling in de Europa League. Dinamo Zagreb was donderdagavond met 0-2 te sterk. Advocaat haalde opgelucht adem na de warming-up in De Kuip. Marcos Senesi klaagde over een pijnlijke schouder, maar verscheen gewoon aan de aftrap bij Feyenoord. Twee teamgenoten haakten echter al vroeg af. Bryan Linssen ging na ruim een half uur spelen al naar de kant en halverwege het duel met de Kroaten keerde ook Uros Spajic niet terug in het elftal. Feyenoord en Dinamo Zagreb creëerden allebei een paar mogelijkheden in de eerste helft. Geen groot gevaar, waardoor de wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 ruststand. Vlak voor rust ging het echter helemaal mis. Orkun Kökcü vloerde bij een kans voor de Kroaten een tegenstander binnen het strafschopgebied en dat werd opgemerkt door de scheidsrechter. Bruno Petkovic bleef kalm en schoof de bal rustig in de andere hoek van Nick Marsman: 0-1. In de tweede helft probeerde Feyenoord wel om langszij te komen. Invaller Naoufal Bannis kreeg een mogelijkheid om dat te realiseren, maar de 1-1 volgde daar niet uit. Een handvol minuten later viel de goal wel aan de andere kant. Feyenoord leek nog te ontsnappen door een vlagsignaal, maar na overleg met zijn assistent besloot scheidsrechter Chris Kavanagh de 0-2 van Lovro Majer toch toe te kennen. Het gehavende Feyenoord kon daarna geen echte vuist meer maken. De Rotterdammers moeten daarom een goed resultaat neerzetten bij Wolfsberger AC in de laatste wedstrijd om Europees te overwinteren. Eerder dit seizoen ging de thuiswedstrijd tegen de Oostenrijkers nog met 1-4 verloren. Scoreverloop: 0-1 (45′) Bruno Petkovic (strafschop), 0-2 (53′) Lovro Majer