PSG boekt belangrijke overwinning op Man United in zinderende poule

Foto: PSG boekt belangrijke overwinning op Man United in zinderende poule

Paris Saint-Germain heeft een cruciale zege op Manchester United geboekt. Op Old Trafford kon het duel lange tijd beide kanten op, maar halverwege de tweede helft viel de beslissing. Neymar speelde een grote rol in het succes van PSG. Volgende week volgt de ontknoping in deze spannende groep.

Na twee basisplaatsen op rij moest Donny van de Beek plaatsmaken bij Man United en kwam het slechts tot nu invalbeurt van tien minuten. Met de zege van RB Leipzig in Istanbul wisten beide ploegen dat ze aan de bak moesten. De bezoekers startten sterk en openden al na zes minuten de score. Neymar werd vrijgespeeld en rondde koel af oog in oog met David De Gea. De Engelsen pakten vervolgens het initiatief, zonder heel veel te creëren. Met het nodige fortuin kwam de ploeg van Ole Gunnar Solksjaer wel gelijk. Na een goede actie leek het schot van Marcus Rashford weinig kans te maken, maar doordat Danilo zich er voor gooide ging de bal ongelukkig via zijn been erin.

United bleef sterker en kreeg in het tweede bedrijf via Antony Martial een grote kans. De Franse spits mikte in vrije positie echter hoog over. Edinson Cavani raakte met een fraaie lob ook nog de lat. Na ruim een uur spelen mocht Mitchel Bakker zijn opwachting maken voor de Parijzenaars. Niet lang na zijn entree ging het helemaal mis voor de gastheren. Uit een corner voor PSG kwam de bal voor de voeten van Marquinhos die met een subtiel tikje scoorde. Hij stond hierbij net geen buitenspel. Een minuut later kreeg Fred tot overmaat van ramp zijn tweede gele kaart. In de eerste helft werd hij al op de bon geslingerd voor een ‘kopduw’. Na kon hij na een nieuwe overtreding inrukken.

PSG probeerde het rustig uit te spelen, terwijl United bleef loeren op kansen. Met een fraaie volley mikte invaller Paul Pogba maar net over. Met de snelle aanvallers konden de Fransen in de slotfase counteren. Kylian Mbappé mistte nog een grote kans, maar even later was het wel raak. Mbappé bereikte Rafinha, die het overzicht behield en Neymar kon laten scoren. Een uiterst belangrijke treffer, aangezien PSG nu een beter onderling resultaat heeft ten opzichte van United. De spanning is enorm in groep H: beide grootmachten hebben negen punten, net als Leipzig.

Scoreverloop: (6′) Neymar 0-1 (32′)Rashford 1-1 (69′) Marquinhos 1-2 (90+1) Neymar 1-3

Zie je zowel United als PSG doorgaan?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie