Clubdokter Wolves spreekt zich uit over schedelbreuk Portugese spits

Foto: Clubdokter Wolves spreekt zich uit over schedelbreuk Portugese spits

Wolverhampton boekte zondag een knappe zege op het veld van Arsenal, maar echt grote vreugde was er daarover niet. De Wolves maakten zich immers vooral zorgen over Raul Jimenez. 

De Mexicaanse spits moest al vroeg in de wedstrijd afgevoerd worden, na een vreselijke botsing met David Luiz. Jimenez bleef minutenlang roerloos liggen en moest zelfs zuurstof toegediend krijgen.

Nog tijdens de match kwam wel het opluchtende nieuws dat Jimenez weer bij bewustzijn was en maandag is Wolverhampton met een verdere update gekomen over de toestand van de 29-jarige. Die heeft bij de botsing een schedelbreuk opgelopen. 

“Raul voelt zich comfortabel nadat hij gisterenavond geopereerd werd in Londen. Hij heeft sindsdien zijn partner Daniela al gezien en hij rust nu. Hij zal nog enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven, terwijl hij aan zijn herstel begint”, klinkt het verder. “De club vraagt nu om Raul en zijn familie even ruimte en privacy te gunnen. Ten gepaste tijde zullen verdere updates over zijn toestand gegeven worden.” 

UPDATE 1/12 

Raul Jimenez hield dus een schedelbreuk over na de horroclash met David Luiz van Arsenal. Vooralsnog blijkt het behoorlijk mee te vallen voor de spits van Wolverhampton. Zo reageerde hij een eerste keer na het voorval: “Bedankt voor de steunbetuigingen. Ik word nu geobserveerd en ik hoop snel terug te keren op het veld”, luidt de positieve boodschap van de Mexicaan.

UPDATE 2/12

De dokter van Wolverhampton, Matt Perry, kwam woensdag met goed nieuws over Jimenez. “Zijn herstel verloopt goed. We zijn erg gelukkig met de updates van de specialist, Raúl maakt goede stappen. Hij zou het ziekenhuis aan het begin van komende week moeten kunnen verlaten”, laat hij weten aan de BBC.

Jiménez heeft zijn vrouw en dochter vanwege de coronamaatregelen al sinds zondagavond niet meer gezien. “Als zijn dokter kan ik geen verdere details geven over de blessure of de operatie. Dit soort blessures zijn altijd erg ingewikkeld en er valt weinig te zeggen over een tijdschaal voor zijn herstel”, vervolgt Perry. “Maar wat hij het hardst nodig heeft is simpel: ruimte, rust en liefde. Raúl is ontzettend dankbaar voor alle berichten die hij heeft ontvangen en blijft krijgen. Dit zal hem zeker helpen bij zijn revalidatie.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:37
0+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
3+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
28+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
17+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
20+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
271+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
118+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
52+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
96+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
43+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
334+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
19+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
2636+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
162+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
312+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
08:40
385+
‘Ajax streept volgende kandidaat door’
08:25
147+
‘Beker-opsteker voor Feyenoord’
08:10
205+
‘Van ‘t Schip weet nieuwe Ajax-rol’
23:44
263+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
380+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie