Leipzig zet United en PSG onder druk, Krasnodar zeker van derde plaats

RB Leipzig heeft drie punten overgehouden aan een enerverend duel tegen Istanbul Basaksehir in de Champions League. De Duitsers verspeelde een 0-2 en 1-3 voorsprong in de slotfase, maar pakte in extremis nog de volle buit. Krasnodar verzekerde zich tegen Stade Rennes van Europese overwintering.

Istanbul Basaksehir – RB Leipzig

Het mocht geen verrassing heten dat Justin Kluivert ook voor dit duel op de bank begon bij de bezoekers. Slechts een aantal minuten voor tijd mocht de Nederlandse aanvaller nog invallen. Leipzig begon voortvarend en nam een comfortabele voorsprong via Yussuf Poulsen en Nordi Mukiele. Net voor rust deed Irfan Kahveci wat terug voor de Turken. Halverwege bracht Daniel Olmo de marge terug op twee, maar de gevaarlijkste speler aan de kant van Basaksehir had het op zijn heupen. Weer tekende Kahveci voor de aansluitingstreffer en vijf minuten voor tijd zelfs voor de gelijkmaker. Een flinke domper voor de Duitsers, dat nog altijd plaatsing voor de volgende ronde probeert te bewerkstelligen. Voormalig FC Groningen-flop Alexander Sörloth zorgde in een krankzinnige slotfase alsnog voor de bevrijdende 3-4.

Hierdoor stijgt Leipzig naar de tweede plaats met negen punten en legt het de druk vol op Paris Saint-Germain. De Franse sterrenformatie staat op zes punten en moet vanavond winnen op Old Trafford om bij te blijven.

Krasnodar – Stade Rennes

Krasnodar en Rennes spelen geen rol van betekenis in de groep waar Chelsea en Sevilla oppermachtig zijn. Het duel woensdagavond stond dan ook volledig in het teken van de derde plaats. De thuisploeg, met Tonny Vilhena in de basis, had vanaf het begin het initiatief en creëerde veel mogelijkheden. Marcus Berg, die net als Vilhena een verleden heeft in de Eredivisie, wist weinig raad met de mogelijkheden. Toch groeide de Zweedse spits uit tot de held bij de Russen. Twintig minuten voor tijd tekende hij voor de enige goal van de wedstrijd. Hierdoor is Krasnodar zeker van een vervolg in de Europa League na de winter.

Gaat Leipzig zich plaatsen voor de volgende ronde?