TRANSFERUURTJE: Ajax en Feyenoord vechten, vervanger Zidane

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en Feyenoord vechten, vervanger Zidane

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Dick Advocaat geeft er aan het einde van het huidige seizoen de brui aan bij Feyenoord en de Rotterdammers moeten dus op zoek naar een opvolger. De Telegraaf noemt Arne Slot, de huidige coach van AZ, de beste optie… maar hij staat er óók goed op bij Ajax. De krant onthult: “Bij de concurrentie (AZ) is Arne Slot een van de meest aansprekende namen. Een trainer die met zijn ploeg fris en aanvallend voetbal speelt en die ook internationaal actief is met zijn ploeg. Slot staat echter ook hoog op het verlanglijstje van Ajax op het moment dat Erik ten Hag zou vertrekken. Ajax is een voor de hand liggende optie als volgende halte voor de 42-jarige coach.” Niet geschoten is echter altijd mis: “Martin van Geel ging als technisch directeur altijd als eerste voor het hoogst haalbare. Zo polste hij in het verleden ook Louis van Gaal. Als technisch directeur Frank Arnesen een van de meest talentvolle coaches wil, zou hij in elk geval een poging kunnen doen bij de club waar Feyenoord eerder al probeerde algemeen directeur Robert Eenhoorn weg te halen. Al is dat toen ook niet gelukt…”In de voorbije transferperiodes verkocht Ajax Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor veel geld. De Telegraaf denkt dat de Amsterdammers er goed aan doen om zich voor te bereiden op een volgende megatransfer. Het dagblad schrijft op woensdagochtend: “De kans is groot dat Marc Overmars’ telefoon de komende dagen vooral veelvuldig rinkelt vanwege Ryan Gravenberch. De komeetachtige ontwikkeling van de achttienjarige middenvelder, die ook op het allerhoogste Europese voetbalniveau moeiteloos meevoetbalt, kan de Europese top niet ontgaan. De Amsterdammer is een pareltje, waar normaal gesproken flink op zal worden geboden.”


Eran Zahavi komt steeds meer onder vuur te liggen bij PSV. Veel voetbalkenners vinden de Israëlische spits een beetje egocentrisch voetballen, maar Jordi Cruijff breekt een lans voor de goalgetter, die in de Eredivisie moeilijk tot scoren komt. Het Eindhovens Dagblad citeert Cruijff op woensdag: “Eran heeft een speciale mentaliteit. Je hoeft hem niet aan het werk te zetten, maar moet hem juist afremmen. Nou ja, vroeger dan. Nu weet hij wel wat hij wel en niet moet doen. Eran heeft enorm veel geld laten liggen (naar verluidt ruim 8 miljoen per jaar, red.) om de stap naar Nederland te zetten en voor prijzen te gaan vechten. Dat verdient veel respect.”

Buitenland:

Real Madrid verloor gisteren met 2-0 van Shakhtar Donetsk en ook in de Primera División loopt het niet lekker. Oefenmeester Zinédine Zidane zit op de wipstoel bij De Koninklijke en bij een mogelijk ontslag lijkt zijn opvolger al bekend te zijn. Mauricio Pochettino wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Madrilenen. Voetbal International schrijft op woensdagmorgen: “Veelzeggend is dat de naam Pochettino terug te vinden is bij alle grote Spaanse sportkranten. De Argentijnse coach was dinsdagavond al trending topic op Twitter in Spanje en geldt als de ideale opvolger van Zidane. Pérez heeft hem al vaker geprobeerd aan te trekken, maar toen werkte Pochettino nog bij Tottenham Hotspur.” Het blad vervolgt: “Volgens het doorgaans goed ingevoerde Marca geniet de momenteel clubloze Pochettino de voorkeur boven clubicoon Rául (43). De voormalige aanvoerder van De Koninklijke keerde terug bij zijn grote liefde als trainer van Real Madrid Castilla en is voorbestemd om ooit trainer te worden van de hoofdmacht, maar niet nu al.”

Zie jij Gravenberch een megatransfer maken?

  • Ik wel
  • Ik niet
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:00
64+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
9+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
6+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
127+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
108+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
33+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
26+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
73+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
207+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
237+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
205+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
96+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
364+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
813+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
242+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
383+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
121+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
31+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
29+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie