Engelse media gaan los over Ajax: ‘Wát een speler’

Foto: Engelse media gaan los over Ajax: ‘Wát een speler’

Ajax verloor gisteren weliswaar met 1-0 van Liverpool in de Champions League, de Engelse media zijn vandaag nog best positief over de Amsterdammers. In het Verenigd Koninkrijk is men vooral onder de indruk van de piepjonge Ryan Gravenberch.

The Daily Mirror overlaadt de middenvelder bijvoorbeeld met complimenten. Hij stond volgens de krant aan de basis van het goede spel van de ploeg van coach Erik ten Hag: “Een teleurstellend maar ook verwacht gevolg van Ajax’ prestatie in 2019, toen de halve finale van de Champions League werd bereikt, is dat meerdere sterspelers zijn vertrokken. Maar de voortekenen zijn duidelijk: de Amsterdamse gigant heeft weer een nieuw talent om trots op te zijn.”

Het dagblad vervolgt: “De tiener Gravenberch is misschien wel de favoriet, terwijl ook de Braziliaanse buitenspeler Antony levendig oogde. Hun optreden in samenwerking met de oude garde, bestaande uit Dusan Tadic, David Neres en Davy Klaassen, zorgde voor een opgewekt optreden van het team van Ten Hag, ook al ontbrak de finishing touch.

The Sun zag Ajax behoorlijk aanvallend voor de dag komen: “Ajax was zeker niet naar Anfield gekomen om te verdedigen. Dat hoef je overigens ook niet te verwachten van een ploeg die de afgelopen 8 wedstrijden 38 keer heeft gescoord. De Braziliaan Antony had beter moeten omgaan met een schietkans. Hij zag zijn inzet in de lege tribunes belanden, terwijl voormalig Everton-buitenbeentje Davy Klaassen het zichtbaar goed naar zijn zin het bij zijn terugkeer in Liverpool. Hij had een aantal fantastische crosspasses in huis en was een paar keer dicht bij een doelpunt.”

“Beste wedstrijd ooit in Liverpool”

Ook The Daily Star wijst naar de periode van Klaassen op Goodison Park bij Everton: “Hij speelde zonder twijfel zijn beste wedstrijd ooit in Liverpool.” De middenvelder krijgt een acht als rapportcijfer van de krant, waar Gravenberch het moet doen met een zeventje. André Onana is de enige die een onvoldoende (een vijf) scoort.

The Telegraph wil het als laatste nog even over Perr Schuurs hebben: “Schuurs vertoonde zenuwen. Telkens gingen de alarmbellen af wanneer hij de adem van Sadio Mané in z’n nek voelde. Door zwak werk van Schuurs kreeg Jones al vroeg twee kansen.” Ajax speelde volgens dit medium in een soort ‘Pep Guardiola light-systeem’: “Vol met de fijne kneepjes en korte driehoekjes, van achteruit opbouwen, maar zonder de scherpte in de laatste fase.”

Terechte complimenten voor Gravenberch?

  • Ja
  • Nee
695+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:02
8+
Bizarre anekdote Jans na bekerfinale 2014: ‘Iedereen in paniek’
13:49
0+
Tragisch: kinderen PEC Zwolle-speler Lam hebben zeldzame ziekte
13:34
57+
Talpa onthult: deze twee heren vervangen Johan Derksen
13:21
48+
Derksen schrikt van uiterlijk Hélène: “Wat is er met haar aan de hand?”
13:04
48+
VI-mannen wijzen naar ‘de grote dildo’ na sneer Mark Rutte
12:47
175+
Robin van Persie naar andere Eredivisie-club dan Heerenveen?
12:32
121+
Kieft hekelt ‘slijmerig gedrag’ Kuijt en Janssen
12:17
293+
Fans Twente woest na Ajax-uit: ‘Dit nog nooit meegemaakt’
12:00
209+
De (te) hoge talentenlat van PSV
11:45
164+
‘Assistenten Ajax en Feyenoord in beeld bij Almere City’
11:30
52+
Van der Gijp stipt pijnpunt Twente-talent aan: “Vind hem niet verkeerd”
11:15
987+
Verrassende Ajax-terugkeer voor Van der Sar?
10:59
74+
Oud-PSV’er Madueke berispt na ‘penaltyschandaal’
10:46
1446+
’20 miljoen-klap voor Feyenoord’
10:29
3126+
‘Vandaag Inside-tweetal op non-actief’
10:10
181+
PSV-seinen op groen voor uitbreiden stadion
10:00
79+
Wie wint de Champions League? | Vraag van Aad
09:57
86+
Van Basten pareert kritiek Van der Vaart over ‘grootheid’
09:41
130+
Derksen doet Hélène Hendriks-onthulling: “Heel raar”
09:24
230+
Strijdbare Forbs: “Als ik bij Jong Ajax moet spelen, dan…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie