‘Arnesen neemt al beslissing over Advocaat’

Foto: ‘Arnesen neemt al beslissing over Advocaat’

Dick Advocaat is in de Eredivisie al dertien maanden ongeslagen als Feyenoord-trainer. De Hagenaar krijgt veel lof voor zijn werk in De Kuip, maar toch heeft technisch directeur Frank Arnesen geen contact opgenomen om een langere samenwerking te bespreken. Dat is mogelijk geen toeval.

Voetbal International bericht: “Dick Advocaat stopt na dit seizoen als trainer van Feyenoord. Tenminste, daar gaat technisch directeur Frank Arnesen wel van uit. Hij betrekt de huidige coach niet bij de plannen voor volgend jaar. Het is Dirk Kuijt die wél aanschuift bij de scoutingsvergaderingen. De oud-spits heeft de belofte op zak ooit hoofdtrainer te worden van Feyenoord en Arnesen wil die niet breken, hoewel deze afspraak is gemaakt door zijn voorganger.”

Kuyt heeft alleen nog een jaartje Feyenoord onder 19 als bagage, waardoor de vraag is of Arnesen dat nu al aandurft. Met Advocaat heeft de clubleiding iemand in huis die niet voor de lange termijn aan boord is en hij liet al doorschemeren dat een langer verblijf niet is uitgesloten. “Ik ken Dick al 25 jaar”, reageert de Deen. “Binnenkort gaan we zitten, dat zal in de winterstop zijn en dan zullen we tot een besluit komen dat voor Feyenoord het beste is.”

De vraag is echter of Arnesen die rol toedicht aan Advocaat. “Arnesen ziet echt wel dat Advocaat past bij dit Feyenoord en maximaal presteert, alleen is hij van plan met de club een andere koers te varen. Dat is natuurlijk zijn goed recht, maar zég dat dan. De technische staf ziet een td die zich drukker lijkt te maken om Feyenoord Onder-21 en de jeugdopleiding. De staf heeft het gevoel alsof de Deen het eerste elftal bewust met rust laat, tot volgend jaar, wanneer een aantal spelers uit hun contract loopt.”

Arnesen lijkt dus vooral naar de toekomst te kijken, waar Advocaat louter de korte termijn aanpakt. Op basis daarvan wacht een loodzware beslissing. VI: “Is Dirk Kuijt, Wim Jonk of Jon Dahl Tomasson dan een betere trainer voor Feyenoord dan Dick Advocaat? Natuurlijk niet, maar waarschijnlijk wel voor de koers die de technisch directeur wil gaan varen in De Kuip. Hij moet het alleen zijn ongeslagen succescoach nog vertellen.”

Zou jij Advocaat behouden?

  • Ja
  • Nee
609+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie