TRANSFERUURTJE: Ajacied hoopt, Feyenoord-record

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied hoopt, Feyenoord-record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De laatste tijd worden we om de oren geslagen met de meest bizarre transfergeruchtjes over Perr Schuurs. Liverpool zou Ajax 30 miljoen euro willen betalen voor de verdediger en ook FC Barcelona schijnt hem in de gaten te houden. Er is één iemand in de Johan Cruijff ArenA die wel op een snelle uittocht van de 21-jarige Limburger hoopt: volgens de Mexicaanse media ziet Edson Álvarez zijn teamgenoot en tevens concurrent het liefste vertrekken, zodat hij meer kans heeft op een basisplek. Directeur voetbalzaken Marc Overmars betaalde anderhalf jaar geleden liefst 15 miljoen euro aan Club América voor de handtekening van de verdediger annex middenvelder, maar die lijkt afgedaan te hebben bij oefenmeester Erik ten Hag. Aan het begin van dit seizoen begon hij nog weleens in de basis bij Ajax, maar de laatste tijd is dat niet meer het geval. Hij is voorbijgestreefd door Lisandro Martínez, maar ook door iemand als Jurgen Ekkelenkamp.Feyenoord krijgt in de regel wat weinig voor zijn spelers op de transfermarkt, zeker in vergelijking tot Ajax en PSV. Volgens de Argentijnse media gaat dat echter veranderen: Marcos Senesi zou hoge gooien bij verschillende Europese grootmachten. In de afgelopen zomer konden we meermaals lezen dat de Rotterdammers minimaal 25 miljoen euro zouden willen ontvangen voor hun sterkhouder, die in 2019 van San Lorenzo naar De Kuip kwam voor 7 miljoen euro. De vraagprijs van de huidige nummer vier van de Eredivisie zou echter gestegen zijn. Senesi maakt dit seizoen wederom een prima indruk in Rotterdam-Zuid en presteert ook goed in de Europa League, waardoor technisch directeur Frank Arnesen eurotekens in zijn ogen zou hebben gekregen. Bij een verkoop dient het transferrecord aan diggelen te worden geslagen. Nooit kreeg Feyenoord meer dan voor Dirk Kuyt (die in 2006 voor 18 miljoen euro naar Liverpool vertrok), maar voor zijn Argentijnse sterkhouder wil de traditionele topclub naar verluidt minimaal 35 miljoen euro ontvangen. En daar zouden de geïnteresseerde partijen (niet bij naam genoemd) niet eens van schrikken.

Mo Taabouni staat te boeken als een supertalent, maar moet vooralsnog genoegen nemen met speelminuten bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij overigens wel MVP is. De Spaanse Primera División lonkt echter voor de jeugdinternational. De krant Marca schrijft vandaag dat ‘tal van clubs’ uit La Liga de situatie van de achttienjarige middenvelder nauwgezet volgen. Het dagblad noemt geen clubnamen, maar verzekert dat Taabouni er goed op staat bij ploegen uit de Spaanse top en subtop. Voetbal International meldde gisteren al over het talent: “Taabouni, die bij AZ nog een contract tot medio 2022 heeft, wil zich heel graag laten zien op het hoogste niveau en ziet daar momenteel weinig perspectief voor in Alkmaar. De middenvelder staat daarom open voor andere opties. Meerdere clubs uit de middenmoot van de Serie A en La Liga hebben al een tijd interesse in de jeugdinternational. Die clubs bieden hem de kans op speeltijd of in ieder geval een plaats op de reservebank.”

Buitenland:

FC Barcelona heeft centraal achterin een gigantisch probleem nu Gerard Piqué, Clément Lenglet, Samuel Umtiti én Ronald Araújo geblesseerd zijn. En de Catalanen kunnen, zoals bekend, eigenlijk helemaal geen geld uitgeven op de transfermarkt. Volgens de krant Sport denkt oefenmeester Ronald Koeman daarom aan een noodgreep. De voormalige bondscoach van Oranje zou namelijk denken aan de komst van de jonge Nederlandse verdediger Melayro Bogarde, die nu nog onder contract staat bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. Naar verluidt ziet Koeman een goede aanwinst in de jongeling omdat hij ook als rechtsback uit de voeten kan. En ook op die positie heeft Barça een probleem, door de blessure van Sergi Roberto. Real Madrid, AC Milan en Manchester City zouden eveneens een oogje hebben op Bogarde. De achttienjarige verdediger is overigens helemaal geen vaste basisspeler bij Hoffenheim. Dit seizoen heeft hij pas drie competitiewedstrijden en twee Europa League-duels achter zijn naam staan. Zijn transferwaarde wordt geschat op 2 miljoen euro.

Hoeveel kost Senesi?

  • 10 miljoen
  • 15 miljoen
  • 20 miljoen
  • 25 miljoen
  • 30 miljoen
  • 35 miljoen
  • 40 miljoen
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
17+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
26+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
75+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
155+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
125+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
491+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2013+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
762+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
178+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
77+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
117+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
632+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
669+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
841+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
495+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
53+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
172+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
39+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie