TRANSFERUURTJE: Ajax moet Koeman helpen, Advocaat-verrassing

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax moet Koeman helpen, Advocaat-verrassing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Hoe je het ook wendt of keert: FC Barcelona heeft gewoon een nieuwe centrale verdediger nodig. Gerard Piqué kampt met een fikse blessure en Samuel Umtiti is vrijwel nooit fit, wat daarachter zit is eigenlijk te licht voor de Catalanen… Volgens de Spaanse roddelmedia hoopt oefenmeester Ronald Koeman dat Ajax uitkomst kan bieden. Het is algemeen bekend dat de financiële situatie van Barça precair is en eigenlijk kan de grootmacht helemaal geen geld uitgeven in de winterstop. De relatie tussen de Catalanen en de Amsterdammers is echter dusdanig goed dat er misschien wel wat mogelijk is, zo redeneert de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal in ieder geval. Hij zou azen op de handtekening van Perr Schuurs, die naar verluidt aangetrokken moet worden door middel van een financiële regeling met gespreid óf later betalen. Eerder konden we al lezen dat Liverpool van plan zou zijn om 30 miljoen euro te bieden voor de jonge Limburger, dus die is behoorlijk populair. Dat is eigenlijk best opvallend, want in de Eredivisie blijft Schuurs op de been, maar in de Champions League is hij al een paar keer door het ijs gezakt…

Eigenlijk gingen we er al wel van uit dat oefenmeester Dick Advocaat van Feyenoord er na het lopende voetbalseizoen mee op zou houden. Volgens De Telegraaf is er mogelijk echter een verrassing in de maak: De Kleine Generaal zou er best eens een jaartje aan vast kunnen plakken. Dirk Kuyt heeft in ieder geval afgedaan in Rotterdam-Zuid. De krant onthult op maandagochtend: “Dick Advocaat heeft bij Feyenoord de deur op een kier gezet waar het gaat om een mogelijk langer verblijf in De Kuip. De coach heeft een contract tot de zomer en was aanvankelijk van plan om dan ook te stoppen. Maar na afloop van Feyenoord-FC Utrecht deed hij wel opvallend veel moeite om te benadrukken dat hij alleen heeft gesteld dat Feyenoord zijn laatste club is.” De ervaren trainer zei namelijk: “Echt, zo heb ik het gezegd, mijn laatste club. Ik heb niet gezegd mijn laatste jaar.” De Telegraaf gaat verder: “De assistenten Cor Pot en Zeljko Petrovic hebben ieder een contract dat gelijkloopt met dat van Advocaat. De derde assistent, John de Wolf, heeft een verbintenis die nog een jaar langer doorloopt. Technisch-directeur Frank Arnesen denkt al geruime tijd na over de opvolging van Advocaat.” Er leek al een opvolger klaar te staan… “De Deen weet dat er binnen de club eerder is gesproken over Dirk Kuyt als een toekomstig hoofdtrainer, maar die lijkt meer geduld te moeten hebben voor de start van zijn trainerscarrière als hij die in De Kuip wil laten beginnen. Feyenoord was afgelopen zomer teleurgesteld dat de oud-speler niet het elftal onder 21 jaar wilde gaan trainen.”

Buitenland:

Olivier Giroud heeft Timo Werner én Tammy Abraham voor zich bij Chelsea en is op Stamford Bridge verworden tot een pinch-hitter. Het is alleszins een mogelijkheid dat de international van het Franse nationale team binnenkort vertrekt uit Londen. Voetbal International weet dat de spits al een mooie aanbieding heeft gekregen: “Het Inter Miami van eigenaar David Beckham stelt alles in het werk om Olivier Giroud in te lijven. De Major League Soccer-club zou de nu nog spits van Chelsea de belofte hebben gedaan dat hij zijn intrek kan nemen in een appartement in de zeer luxueuze Porsche Design Tower, zo meldt The Sun.” Daar voegt het blad vervolgens nog aan toe: “Op jacht naar een plek in de EK-selectie van Frankrijk moet Giroud meer speeltijd krijgen, zo waarschuwde bondscoach Didier Deschamps onlangs.” Eerder werd Giroud al gelinkt aan een overstap binnen de Premier League. Zijn toekomst lijkt in ieder geval niet bij Chelsea te liggen.

Georginio Wijnaldum gaat zijn toekomst voortzetten bij FC Barcelona. Volgens het Spaanse Todofichajes heeft de Oranje-international al een akkoord bereikt met de Catalaanse topclub. Wijnaldum zou Liverpool afgelopen zomer al verruilen voor Barcelona, maar door de financiële situatie van de Catalanen lukte het niet om het licht op groen te zetten. Het Spaanse medium schrijft dat de hoge boeteclausule na de transfer van Philippe Coutinho daar mede debet aan was. Barcelona had maar liefst honderd miljoen euro extra moeten aftikken als gevolg van een eerdere afspraak met de Reds. Er gaan geluiden dat deze clausule in 2021 niet meer geldt, waardoor Liverpool in januari alsnog moet vrezen voor een vertrek van Wijnaldum. Maar mogelijk wachten Barcelona en de Oranje-international tot de zomer van volgend jaar om deze deal af te ronden. De middenvelder heeft een aflopend contract en zou daarmee aanzienlijk goedkoper zijn. Barcelona heeft Wijnaldum al een mooie tekenbonus toegezegd. Formeel heeft Liverpool nog altijd hoop dat de Nederlander op Anfield actief blijft, maar The Athletic schreef deze week al dat die kansen aanzienlijk is geslonken.

Moet Advocaat er nog een jaartje aan vastplakken?

  • Ja
  • Nee
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie