Aanvallers top 3 scoren hoge cijfers in Eredivisieweekend

Foto: Aanvallers top 3 scoren hoge cijfers in Eredivisieweekend

Ajax, PSV en Feyenoord speelden tussen de drukke Europese weken in dit weekend weer een Eredivisiewedstrijd. Waar Ajax en PSV erin slaagden om een ruime overwinning te boeken, kwam Feyenoord niet verder dan een gelijkspel. Welke spelers in de top 3 speelden een goede wedstrijd? En welke voetballers vielen tegen?



Davy Klaassen – 8



Afgelopen woensdag behoorde Davy Klaassen nog tot een van de smaakmakers tegen FC Midtjylland. De middenvelder, die na ruim een uur spelen het veld verliet voor Edson Álvarez, controlerende het Amsterdamse spel en zag de club zodoende uitlopen tot een 3-1 overwinning. Amper drie dagen later moest hij alweer klaarstaan voor een wedstrijd tegen FC Emmen, wat hem uitstekend afging.

De voetballer stond zaterdagavond onvermoeibaar op het veld en scoorde de openingstreffer, al kwam daar eveneens geluk bij kijken. Korte tijd later gaf hij een schitterende assist op Zakaria Labyad, die voor Ajax de tweede treffer binnenschoot. Klaassen viel na rust lichtgeblesseerd uit, maar de hoop is dat het kwetsuur meevalt en hij dinsdag in de Champions League kan aantreden tegen Liverpool.

Donyell Malen – 7.5



Roger Schmidt besloot in het Eredivisieduel met Sparta Rotterdam om verschillende basisspelers rust te geven, maar dat bleek achteraf geen goede zet. Het lukte de Eindhovenaren in de eerste helft niet om tot een goede aanval te komen, waardoor schoten op doel uitbleven. Daardoor koos Schmidt alsnog voor het inbrengen van enkele basiskrachten, waaronder Donyell Malen.


De aanvaller zorgde tijdens zijn invalbeurt direct voor dreiging in de voorhoede, wat uiteindelijk resulteerde in een strafschop voor de thuisploeg. Zonder twijfel ging Malen achter de bal staan om de penalty te nemen. Waar de keeper van Sparta de bal eerst nog keerde, bleef Malen rustig en schoot hij in tweede instantie wél raak. Daardoor ging PSV alsnog met de overwinning ervandoor.

Steven Berghuis – 8



Feyenoord had het zondagmiddag lastig tegen FC Utrecht. Waar de bezoekers nog voor rust vier honderd procent kansen kregen om de openingstreffer te maken, slaagde de club daar niet in. De Rotterdammers speelden zelf een matige wedstrijd, zo oordeelde Dick Advocaat eveneens na afloop. Steven Berghuis behoorde als zo vaak tot een van de lichtpuntjes van het team.

Waar Feyenoord in de eerste helft er maar niet in slaagde om naar voren te spelen, begon Berghuis in de loop van de wedstrijd zich steeds meer te bemoeien met het Rotterdamse spel. De aanvaller haalde de bal op het middenveld op en stuurde deze vervolgens naar de vrije man. Het resulteerde in de tweede helft zelfs tot een indirecte assist van Berghuis, die Lutsharel Geertruida gelijk zag maken.

Zakaria Labyad – 7



Aan het begin van het seizoen mocht Zakaria Labyad nog steevast rekenen op een basisplaats, maar een paar maanden later is dit wel anders. Lassina Traoré ontwikkelde zich tot eerste centrumspits, waardoor Labyad naar de reservebank moest. De laatste wedstrijden stond Labyad echter steeds vaker in het basisteam, maar dan als aanvallende middenvelder.


Labyad bekleedde deze rol afgelopen woensdag tegen FC Midtjylland al uitstekend en ook tegen FC Emmen maakte hij een goede indruk. De Marokkaanse voetballer was constant in beweging en prikte daardoor ook een doelpunt mee. Nadat Klaassen hem prachtig lanceerde, nam Labyad de bal in een keer op zijn schoen en zag hij deze bovenin het doel verdwijnen.

Lars Unnerstall – 5



PSV besloot niet alleen enkele veldspelers rust te geven, ook keeper Yvon Mvogo hoefde een dagje niet te voetballen. Daardoor kreeg Lars Unnerstall, die aan het einde van vorig seizoen nog eerste keeper was, de kans om zichzelf te bewijzen. Ondanks dat de inzet van de tweede keeper goed was, beleefde hij geen sterk optreden.

Unnerstall ging in de eerste helft al vreselijk in de fout bij een tegenaanval van Sparta. Lennart Thy kreeg de bal ruim twintig meter van het doel aangespeeld, waarna hij plotseling Unnerstall voor zich zag staan. De aanvaller tikte de bal eenvoudig langs de keeper, maar schoot de open kans naast. Daarnaast was Unnerstall niet bepaald de baas in zijn strafschopgebied, al resulteerde het niet in Rotterdamse doelpunten.

Nicolai Jörgensen – 4



De Feyenoord-fans gaven Nicolai Jörgensen afgelopen week een steuntje in de rug, maar dat heeft vooralsnog weinig bijgedragen aan zijn prestaties op het veld. Afgelopen week deed hij zijn team nog de das om door tegen CSKA Moskou met een rode kaart het veld af te moeten. Tegen FC Utrecht viel Jörgensen wederom nauwelijks op in het Rotterdamse spel.


De centrumspits stond vrij statisch tussen Justin Hoogma en Emil Bergström in, waardoor hij vaak niet aanspeelbaar was voor zijn teamgenoten. Als de bal eenmaal voor het doel kwam, lukte het de Deen daarnaast niet om gevaarlijk te zijn. Jörgensen moest van zijn trainer vlak voor tijd naar de kant, waarmee hij duidelijk niet blij was. Al zal hij met zijn eigen spel zeker niet tevreden zijn.

Wie was de beste speler van het weekend?

  • Davy Klaassen
  • Steven Berghuis
  • Zakaria Labyad
  • Nicolai Jörgensen
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:09
10+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
24+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
57+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
63+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
89+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
148+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
217+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
97+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
81+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
62+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
154+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
27+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
15+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
376+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
45+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
62+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1168+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
246+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
117+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
153+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie