AZ ontsnapt aan nieuw gelijkspel en kan weer omhoog kijken

AZ is er in geslaagd om een zesde remise in negen duels tijd te voorkomen: er werd namelijk, volledig verdiend, gewonnen van Heracles Almelo. Wel werd het nog even billenknijpen op Erve Asito: 1-2.

AZ begon vlammend aan de wedstrijd, en dat resulteerde bij rust in een riante 0-2 voorsprong. Nadat Myron Boadu werd geschept mocht Teun Koopmeiners vanaf elf meter aanleggen voor de 0-1, die hij – via de handen van doelman Brouwer – ook maakte. En drie minuten later verdubbelde Boadu zelf de marge.

De Alkmaarders kregen een legio aan kansen en raakten onder meer twee keer de paal (Calvin Stengs en Dani de Wit), waardoor het nog even spannend werd toen rechtsback Lucas Schoofs op schitterende wijze de aansluitingstreffer maakte. Verder kwamen de mannen van Frank Wormuth echter niet.

En dus kan AZ weer omhoog kijken op de ranglijst; het staat nu zevende, met nog een extra duel tegoed. Heracles blijft op de karige vijftiende plek haken.

Scoreverloop: 0-1 (41′) Teun Koopmeiners (strafschop), 0-2 (44′) Myron Boadu, 1-2 (76′) Lucas Schoofs

Gaat AZ in de top vier eindigen dit seizoen?