TRANSFERUURTJE: Overmars spitst oren, ‘Messi moet blijven’

Foto: TRANSFERUURTJE: Overmars spitst oren, ‘Messi moet blijven’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Een paar weken geleden werd Ajax opeens in verband gebracht met zijn voormalige publiekslieveling Christian Eriksen. En het begint er meer en meer op te lijken dat de Deen daadwerkelijk gaat vertrekken bij Internazionale in de winterstop. Directeur Beppe Marotta van de Nerazzurri vertelt namelijk aan het medium DAZN: “Als een speler de club wil verlaten zullen we hem niet behouden. Christian gedraagt zich als een professional, maar in januari beslissen we over zijn toekomst. Er zijn momenteel geen geavanceerde gesprekken met een club, dus we zullen zien in de aankomende weken.” Een jaartje geleden betaalde Inter ongeveer 20 miljoen euro aan Tottenham Hotspur om aan de slag te mogen gaan met Eriksen, maar die komt vrijwel nooit in actie onder oefenmeester Antonio Conte. Dat de grootmacht uit Milaan openstaat voor een verkoop is dan ook bepaald geen verrassing. De international van Denemarken heeft wel een jasje uitgedaan en bovendien heeft de transfermarkt een optater gekregen van het coronavirus. Vermoedelijk is Eriksen daarom relatief goedkoop in te lijven. Hij lijkt zelfs betaalbaar voor Ajax (naar verluidt kost hij maar 13 miljoen euro), maar dan moet de spelmaker zélf voor de Johan Cruijff ArenA kiezen. Hij is immers nog maar 28 jaar oud en zou ook in de belangstelling staan van topclubs zoals bijvoorbeeld Real Madrid en Paris Saint-Germain.

René Hake is momenteel interim-coach bij FC Utrecht na het vertrek van John van den Brom naar het Belgische KRC Genk. Frans van Seumeren onthult vandaag dat de huidige ad-interim best kans maakt op een vaste aanstelling in de Galgenwaard. De Domstedelingen presteren dit seizoen wisselvallig en de grootaandeelhouder vertelt bij Voetbal International: “Je gaat analyseren: waar ligt het aan? Dat probeer je te achterhalen. Je hebt goede spelers, ik denk dat we een goede selectie hebben. Tegen PEC hadden we vorige week twee schoten op doel. Tegen VVV hadden we er geloof ik 36. Dan probeer je te achterhalen hoe komt dat nou? Dat hebben we uitvoerig besproken, ook met Hake.” Hij denkt te weten wat er gemist wordt: “We hebben het idee dat er tactisch meer duidelijkheid moet komen naar de spelers toe. En ze moeten wat blijer zijn. Ook al hebben ze gewonnen, dan zijn ze helemaal niet meer blij. Ze moeten genieten van het spel.” Van Seumeren gaat verder: “Ik ben erg blij met de gesprekken met Hake. Hij is een soort Erik ten Hag-type. Een man van duidelijkheid, ook naar de groep toe zorgt hij voor duidelijkheid. Hij zit er bovenop. Dus laten we hopen dat het schip weer in de goede koers komt.” Maakt hij dan ook kans op een vaste aanstelling? “Als hij het goed doet: waarom niet? Een trainer die een beetje hard is, zou voor deze groep goed zijn. Maar aan de andere kant, ik vind Hake ook een fantastische kerel. Hoe ik hem nu meemaak en wat hij met Jong FC Utrecht gedaan heeft.”


Buitenland:

Erling Haaland wordt bijna elke week wel in verband gebracht met een toptransfer. De Golden Boy presteert geweldig bij Borussia Dortmund en wordt nauwgezet in de gaten gehouden door absolute grootmachten zoals bijvoorbeeld FC Barcelona, Real Madrid en ook Bayern München. Over anderhalf jaar is de jonge Noor conform een clausule in zijn contract in het Signal Iduna Park voor ‘slechts’ 75 miljoen euro op te halen, maar volgens de krant BILD maken de hoge heren in Dortmund zich nog geen zorgen. Zij zouden namelijk denken dat het een goede mogelijkheid is dat Haaland nog veel langer voor BVB blijft voetballen. Wordt de optie in zijn verbintenis gelicht, dan mag de spits natuurlijk nog wel ‘nee’ zeggen. En dat is waar de directeurs van Dortmund op hopen. Onlangs suggereerde hetzelfde medium nog dat de Golden Boy de Robert Lewandowski-route af zou kunnen leggen. De Pool transfereerde op een gegeven moment van het Signal Iduna Park naar de Allianz Arena van Bayern.

Lionel Messi diende in de voorbije zomer een officieel transferverzoek in bij FC Barcelona, maar bleef uiteindelijk toch. Hij zei wel dat hij in de zomer van 2021, aan het einde van zijn contract in het Camp Nou-stadion, weg zou gaan. Gerard Piqué hoopt echter tóch op een langer verblijf van de Argentijn in Catalonië. In gesprek met ESPN zegt de geblesseerde centrumverdediger: “We hopen natuurlijk dat hij blijft. Het is een persoonlijke beslissing voor hem, wij moeten het vooral afwachten. Maar zolang hij het shirt van FC Barcelona draagt, is er altijd hoop. We hopen hem te kunnen verleiden om nog een paar jaar te blijven.”

Moet Ajax het proberen bij Eriksen?

  • Ja
  • Nee
216+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
13+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
26+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
14+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
30+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
223+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
82+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
190+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
682+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
151+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
41+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
322+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
714+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
191+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
327+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie