PEC Zwolle en VVV-Venlo delen de punten

Het is nog niet je van het wat VVV-Venlo en PEC Zwolle dit seizoen hebben laten zien in de Eredivisie, en beide ploegen waren op zaterdagavond daarom uit op een overwinning. Het werd echter een gelijkspel: de wedstrijd in De Koel eindigde met 2-2 op het scorebord.

De wedstrijd begon niet zo heel goed begon voor de Zwollenaren, want de thuisploeg kwam op voorsprong. Na ongeveer twintig minuten spelen was het Jafar Arias die binnentikte na een fout van doelman Michael Zetterer, die de bal zomaar liet glippen.

PEC rechtte de rug en kwam nog voor rust op gelijke hoogte: Borussia Dortmund-huurling Immanuel Pherai maakte de 1-1. De VAR ging de beelden nog wel eventjes checken, omdat Kenneth Paal misschien hands had gemaakt in aanloop naar de goal, maar er werd besloten om niet in te grijpen.

In de tweede helft grepen de gasten de macht: na een geweldige rush van Sai van Wermeskeren was het Mike van Duinen die PEC liet juichen. Er werd echter nóg een keer gescoord: natuurlijk was het Georgios Giakoumakis die de 2-2 op het scorebord zette. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Thomas Lam nog een rode kaart.

Scoreverloop: 1-0 (21′) J. Arias, 1-1 (36′) I. Pherai, 1-2 (69′) M. van Duinen, 2-2 (78′) G. Giakoumakis