De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Een Engelse kraker!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Een Engelse kraker!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 28 november



Zowel in Nederland, als in het buitenland gaan de verschillende competities weer verder met een nieuwe speelronde. Met de winterstop nog een paar weken van ons verwijderd is het voor iedere club die door de week speelt de vraag of de fysieke tol parten gaat spelen. Wie loopt er op zijn tandvlees en wie kan ongestoord doorstromen richting de korte winterpauze? Een scala aan toffe wedstrijden geeft ons daar wellicht deze week al antwoord op.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 28 november hieronder: 


18.45 uur op FOX Sports 1: FC Emmen – Ajax, 20.00 uur op FOX Sports 2: ADO – Heerenveen, 21.00 uur op FOX Sports 1: VVV – PEC Zwolle


In ons kikkerlandje staat op de laatste zaterdag van november tal van toffe wedstrijden op de planning. We trappen af om kwart voor zeven met FC Emmen. De trots van Drenthe neemt het op de Oude Meerdijk op tegen de competitieleider Ajax. Na een overtuigende overwinning eerder deze week in de Champions League is het nu tijd om ook de Drentenaren aan de kant te zetten. Vraag is alleen of de Drentse underdogs weten te stunten.



Later op de avond betreedt ook ADO Den Haag de grasmat. Heerenveen komt op bezoek vanuit het hoge noorden om drie punten binnen te slepen. Een uurtje later gaat het afgereisde PEC Zwolle met dezelfde motivatie de strijd aan in Venlo tegen VVV.

Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 28 november hieronder: 


13.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Brighton and Hove Albion – Liverpool, 15.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester City – Burnley, 16.35 uur op Ziggo Sport: Valencia CF – Atlético Madrid, 20.20 uur op Ziggo Sport: Real Madrid – Alavés


Wie liever het buitenlandse voetbal volgt op de zaterdag, maakt geen slechte keuze. In de Premier League en La Liga staan namelijk tal van goede potten op de planning. Wel moet je al vroeg inschakelen om alles mee te krijgen. Liverpool gaat namelijk al om 13.20 uur het veld op. Het veld van Brighton and Hove Albion, want de ploeg van Georginio Wijnaldum speelt uit. Directe concurrent Manchester City komt een paar uur later in actie. In tegenstelling tot de Engelse landskampioen speelt City een thuiswedstrijd tegen Burnley. Laatstgenoemde weet met een zeventiende plek niet bepaald een goede indruk achter te laten, dus verwachten we dat de ploeg van Guardiola niet zonder al te veel moeite drie punten kan sprokkelen. 



Een spannendere affiche valt in de namiddag te vinden in Spanje. Daar gaan Valencia en Atlético Madrid de strijd met elkaar aan. De uitploeg staat op het moment tweede in de competitie en dat met twee wedstrijden minder onder haar riem. Valencia staat daarentegen slechts negende met al tien wedstrijden gespeeld. 



Als het team van Luis Suarez haar uitwedstrijd niet weet te winnen kan de avond nog een stukje spannender worden voor La Liga. Dan kan Real Madrid op gelijke hoogte komen met de andere Madrileense club. Wel moet in eigen huis gewonnen worden van Alavés. Voor velen blijkt het een moeilijkere opgave dan je op papier zou denken. Alavés heeft uit tien wedstrijden vier keer verloren, maar weet net zo vaak gelijk te spelen.


Zondag 29 november



De laatste dag van het weekend is alweer begonnen. Aan de ene kant is het erg jammer, maar op de mooie wedstrijden die op de planning staan kunnen we niet boos blijven natuurlijk. In de Eredivisie gaat het er zondag immers hard aan toe!



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 29 november hieronder: 


12.15 uur op FOX Sports 2: Vitesse – Fortuna Sittard, 14.30 uur op FOX Sports 1: FC Groningen – Willem II, 14.30 uur op FOX Sports 2: Feyenoord – FC Utrecht, 16.45 uur op FOX Sports 1: Heracles – AZ, 20.00 uur op FOX Sports 1: PSV – Sparta

Met vijf wedstrijden op de planning staat er een drukke middag te wachten voor Nederlandse voetbalfans. De middag trapt af met Vitesse tegen Fortuna Sittard. De club uit Arnhem staat er bijzonder goed voor met de tweede plek in haar broekzak. Vitesse staat immers maar twee punten achter op Ajax, maar heeft ook slechts een puntje meer op zak dan Feyenoord. Winst is dus essentieel voor Vitesse om oog te houden op het kampioenschap.



Feyenoord hoopt daarentegen dat er punten worden verspeeld in Arnhem. Dan kan de Rotterdamse club een inhaalslag maken, mits FC Utrecht verslagen wordt. De Kuip wordt het strijdtoneel voor die titanenstrijd, dus gaan we daar om half drie even goed voor zitten.



De dag sluiten we af met een tweetal mooie affiches. Heracles neemt het in eigen huis op tegen AZ, terwijl PSV Sparta ontvangt. AZ en PSV speelden beide eerder deze week in Europa met wisselend succes. Vraag is of de teams uit Alkmaar en Eindhoven respectievelijk op hun tandvlees lopen of klaar zijn om gehakt te maken van hun tegenstanders.




Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 29 november hieronder:

13.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: FC Barcelona – CA Osasuna, 17.35 uur op Ziggo Sport: Chelsea – Tottenham Hotspur, 20.25 uur op Ziggo Sport: Napoli – AS Roma

In het buitenland worden we tevens getrakteerd op mooie wedstrijden, te beginnen met FC Barcelona die thuis tegen Osasuna vecht. Ronald Koeman heeft winst nodig wil hij zichzelf nog enigszins van de afgrond redden. De Catalanen staan nu dertiende in de competitie en dat moet dus beter. Osasuna zelf staat veertiende, dus op papier kan het nog best een spannende strijd worden, tenzij het team van Koeman een herhalingsoefening van de Champions League deze week kan bewerkstelligen.



Den andere wedstrijd waar we niet op kunnen wachten is Chelsea tegen Tottenham Hotspur. De Spurs bekleden zowaar de eerste plek van de ranglijst met twintig punten, maar Chelsea kan vandaag wel een inhaalactie maken. Thuis moet dan wel gewonnen worden. Dan staat de ploeg van Lampard een puntje boven de Spurs. Afhankelijk van Liverpools resultaat kan de thuisploeg zelfs de koppositie overnemen in Engeland. 

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie