TRANSFERUURTJE: Overmars zegt meteen ja, Koeman en PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Overmars zegt meteen ja, Koeman en PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De Italiaanse krant Corriere dello Sport kwam gisteren opeens op de proppen met het ‘nieuws’ dat Liverpool 30 miljoen euro zou hebben geboden voor Ajax-verdediger Perr Schuurs. Zo ver is het echter nog lang niet, weet journalist Mike Verweij van De Telegraaf. Komen de Engelsen daadwerkelijk op de proppen met een dergelijke aanbieding, dan zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars metéén ‘ja’… “Er wordt een bedrag van dertig miljoen aan gehangen. Als Marc Overmars de kans krijgt, zal hij dat denk ik onmiddellijk doen.” De belangstelling van de regerend landskampioen van de Premier League is echter niet concreet: “Ik heb het gecheckt bij Ajax en er is geen concrete interesse. Na de wedstrijd tegen Liverpool (0-1 verlies) was de Engelse delegatie wel onder de indruk van Schuurs. Hij staat op een lijstje, maar daar staan vijftig spelers op.”

Waar jongelingen als Pedri en Ansu Fati (voor zijn knieblessure) vaak in actie komen voor FC Barcelona, heeft Riqui Puig dit seizoen pas op de plaats gemaakt. De kans is groot dat de jonge aanvallende middenvelder in de winterstop transfereert. Het is wel duidelijk hoe oefenmeester Ronald Koeman over de situatie van de 21-jarige spelmaker denkt: de coach vindt dat Puig ervaring op moet doen op het hoogste niveau, om vervolgens als een volwassen speler terug te keren naar het Camp Nou-stadion. Leeds United en Everton denken aan een deal, maar volgens het medium Fichajes heeft ook PSV concrete interesse in een (huur)deal. En Koeman zou een voorkeur hebben voor het Philips Stadion: de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat zijn pupil tot wasdom kan komen in Eindhoven. In een eerder stadium werd Puig overigens al aan Ajax gelinkt. Aan het begin van de zomerse transferwindow zou directeur voetbalzaken Marc Overmars geïnformeerd hebben naar de Spanjaard, die op dat moment nog niet wilde vertrekken. Het is onduidelijk of de Amsterdammers nog steeds belangstelling hebben.

Buitenland:

FC Barcelona heeft eigenlijk helemaal geen financiële middelen tot zijn beschikking, maar dat let de presidentskandidaten niet om te koketteren met mogelijke aankopen. De namen van Neymar (Paris Saint-Germain) en Erling Haaland (Borussia Dortmund) zingen rond in het Camp Nou. Over een paar maanden wordt de opvolger van Josep Maria Bartomeu gekozen in Catalonië en de krant El Mundo Deportivo schrijft dat de socios al om de oren worden geslagen worden met de nodige beloftes. Emili Rousaud liet gisteren bijvoorbeeld openlijk weten dat hij vol voor de komst van Neymar gaat. De Braziliaan zou in 2022 naar Barça moeten komen, als zijn contract in het Parc des Princes afloopt. Het bovengenoemde medium weet echter dat er óók kandidaten zijn die denken dat ze Haaland naar Camp Nou kunnen lokken. De Noor breekt record na record in het Signal Iduna Park bij Dortmund en werd in een eerder stadium al gelinkt aan Real Madrid. De transferwaarde van de spits wordt geschat op 100 miljoen euro en het is de grote vraag hoe zijn komst bewerkstelligd moet worden, maar misschien kan er ergens nog een leninkje afgesloten worden… 

Georginio Wijnaldum heeft een aflopend contract bij Liverpool en werd in de zomer al veelvuldig aan een overstap naar FC Barcelona gelinkt. Oefenmeester Jürgen Klopp hoopt echter dat zijn middenvelder voor een verlenging op Anfield Road kiest. In gesprek met The Telegraph zegt de Duitser: “Ik zou blij zijn als hij hier blijft. Ik ben tevreden over Georginio, dat kun je wel zien aan de meeste opstellingen.” Gini heeft dit seizoen negen Premier League-duels achter zijn naam: “Hij speelt altijd goed, daarom komt hij zo vaak in actie. Ik kan mij niet veel slechte wedstrijden van hem herinneren. Hij heeft al op veel verschillende posities gespeeld en is in goede vorm. Hopelijk blijft dat nog lang zo.” Volgens The Athletic is de kans groot dat Wijnaldum vertrekt, maar daar wil Klopp niets van weten: “Zolang er niets besloten is, is alles nog mogelijk. Ik ben positief.” Blijft een deal uit, dan is de coach niet van plan om de middenvelder ernaast te zetten: “Gini is één van de beste mensen die ik ooit heb ontmoet en één van de beste spelers die ik ooit getraind heb. Hij is een geweldig persoon en er is absoluut geen probleem.”

Moet PSV Puig halen?

  • Ja
  • Nee
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:18
151+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
414+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
192+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
65+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
67+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
80+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
24+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
106+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
61+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
22+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
90+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
395+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
101+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
52+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
131+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
431+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
51+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
294+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
768+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
320+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie