TRANSFERUURTJE: Bliksemtransfer Van de Beek, doorbraak Wijnaldum

Foto: TRANSFERUURTJE: Bliksemtransfer Van de Beek, doorbraak Wijnaldum

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Nicolas Tagliafico gaat zijn contract bij Ajax met een jaar verlengen, tot medio 2023. Onderdeel van de deal is een glasheldere afspraak. Dat weet De Telegraaf te melden. “Een van de afspraken tussen Tagliafico en Ajax is dat de verdediger het seizoen hoe dan ook afmaakt in Amsterdam. Daarna mag hij voor een niet nader bekendgemaakt bedrag zijn droom – spelen in een topcompetitie – najagen”, zo klinkt het.

Patrick van Aanholt is genoemd als de nieuwe linksback van Ajax, mocht Nicolás Tagliafico in 2021 vertrekken. In Engeland sijpelen al berichten door dat de linksback vertrekt bij Crystal Palace. Van Aanholt is bij de Premier League-club in het bezit van een aflopend contract. Voor zover bekend zijn er nog onderhandelingen gaande over verlenging van zijn contract, maar volgens Britse media drukt hij met 55.000 pond per week behoorlijk op de financiële huishouding voor een speler die niet langer zeker is van een basisplaats. Van Aanholt speelt al jaren voor Palace, maar de laatste tijd gaat het een stuk moeizamer. De clubleiding zou naar verluidt overwegen om verlenging uit het hoofd te zetten en te cashen nu het nog kan. Dat zou betekenen dat Ajax al in januari kan toeslaan.

[b]Buitenland:[/b]

Calciomercato weet vrijdagochtend te melden dat de clubleiding van Juventus met speciale aandacht naar Donny van de Beek kijkt. De Oude Dame is op de hoogte van het gebrek aan speeltijd van de Nederlander en overweegt hem uit zijn lijden te verlossen. Het Italiaanse medium schrijft dat Juventus serieus overweegt om Van de Beek in januari te huren van Manchester United. In Turijn zou zijn kans op speeltijd aanzienlijk groter zijn. Of de Italianen hem vervolgens ook definitief over zouden willen nemen, is niet bekend.

Er lonkt een doorbraak in de transfer van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona. Volgens ESPN heeft de Catalaanse topclub in 2021 veel meer reden om toe te slaan. Wijnaldum verscheen afgelopen zomer al op de radar van Ronald Koeman en consorten, maar een transfer bleek niet haalbaar. Volgens het genoemde medium heeft dat deels met Philippe Coutinho te maken. Bij de onderhandelingen omtrent de Braziliaan werd een boeteclausule van honderd miljoen euro opgenomen als Barcelona opnieuw wilde toeslaan in Liverpool. Volgens The Times liep deze clausule afgelopen zomer af, waardoor Barcelona in januari Wijnaldum zonder extra kosten kan inlijven.

De strijd om de functie als voorzitter van FC Barcelona is duidelijk losgebarsten. Want nadat Victor Font al gedurfde uitspraken deed over het houden van Lionel Messi en een eventuele terugkeer van Pep Guardiola, liet ook zijn opponent Emili Roussaud zich niet onbetuigd. Zo spreekt hij over een terugkeer van niemand minder dan Neymar… Dat deed de presidentskandidaat uit de doeken tegenover MARCA: “We gaan twee topspelers halen en één daarvan is Neymar”, was Roussaud namelijk stellig. Maar er is wel één voorwaarde. “We maken werk van zijn terugkeer, maar dan moet hij wel eerst zijn rechtszaak tegen de club laten vallen”, klinkt het bij het Spaanse medium.

Wat moet Van de Beek doen?

  • Bij United blijven
  • Naar Juve
  • Anders…
378+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:16
10+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
71+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
20+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
7+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
160+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
123+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
36+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
27+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
77+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
212+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
267+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
210+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
100+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
377+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
865+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
255+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
400+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
123+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
32+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie