Feyenoord pakt met tien man punt in Moskou

Feyenoord blijft dit seizoen ongeslagen in het tweeluik met CSKA Moskou. Na de 3-1 overwinning in De Kuip lukte het de ploeg van Dick Advocaat om in Rusland een gelijkspel af te dwingen: 0-0.

Er gebeurde een hoop in de beginfase. Namens Feyenoord zorgden Orkun Kökcü en Steven Berghuis voor gevaar, maar doelman Igor Akinfeev hield zijn doel schoon. Dat lukte de geroutineerde doelman ook bij gevaarlijke momenten van Bart Nieuwkoop en Nicolai Jörgensen. Aan de andere kant verschenen Baktiyar Zaynutdinov, Nikola Vlasic en Ivan Oblyakov dreigend voor het doel van Nick Marsman.

Vlak voor rust kregen beide elftallen nog een grote kans. Nieuwkoop werd opnieuw gevaarlijk na goed voorbereidend werk van Orkun Kökcü, maar hij vond slechts de handen van Akinfeev. Kort daarna was het Marcos Senesi die met een uiterste ingreep CSKA-aanvaller Chidera Ejuke (ex-sc Heerenveen) van scoren wist af te houden.

In de tweede helft werd Feyenoord behoorlijk onder druk gezet door de Russen. Dat was vooral te wijten aan Jörgensen, die met geel op zak zijn elleboog teveel gebruikte en daardoor met rood werd weggestuurd. CSKA dacht even later de voorsprong op te eisen, maar doelman Marsman kwam met de schrik vrij doordat de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog stak.

Ook het slotoffensief van de Moskevieten leverde geen doorbraak op. Feyenoord komt daarmee op vijf punten en ligt nog altijd op koers voor overwintering in de Europa League.