‘Ajacied speelde gisteren zijn beste wedstrijd van het seizoen’

Foto: ‘Ajacied speelde gisteren zijn beste wedstrijd van het seizoen’

Ajax won gisteren zonder al te veel moeite met 3-1 van FC Midtjylland, al was het wel onnodig lang wachten op de openingstreffer. Uiteindelijk werd die kort na rust binnen gejaagd door uitblinker Ryan Gravenberch.

“Hij was vol zekerheid en vast aan de bal”, zag ook clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International. “Hij koos op de juiste momenten positie en dribbelde de vrij ruimtes in. Ook in de passing was hij heel sterk. Wat in het verleden nog weleens een zwakke plek bij hem was, was de omschakeling. Dat was er vandaag ook niet bij. Je zag hem een paar keer heel snel omschakelen. Ik vond dat hij zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.”

Jansen denkt dat de aanwezigheid van Davy Klaassen zeker meespeelt. “Naast Álvarez vond ik hem een beetje zoekende naar zijn rol, maar sinds de komst van Klaassen is er over de dubbele zes geen discussie mogelijk. Het loopt heel goed en ze vullen elkaar prima aan.”

“Ik vond Schuurs een solide indruk maken, maar Tadić en Blind vond ik na Gravenberch de beste spelers. Blind was heel zuiver in zijn passing. Toen hij wegviel, was Ajax even wat meer zoekende. Tadić was bij vlagen de Tadić zoals je hem van de goede periode kent.”

Jansen besluit met twee spelers die minder veel indruk maakten: “Lassina Traoré en Zakaria Labyad hadden hele goede momenten, maar uiteindelijk moeten ze gewoon scoren. Ze krijgen opgelegde kansen en op Champions League-niveau krijg je normaal niet zo veel kansen in een wedstrijd.”

Gravenberch was de Man of the Match

  • Eens
  • Oneens
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie