Sterk Ajax neemt na rust ruim afstand van Midtjylland

Foto: Sterk Ajax neemt na rust ruim afstand van Midtjylland

Ajax heeft de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland winnend afgesloten. De Amsterdammers creëerden vele kansen, maar wisten pas in de tweede helft het net te vinden. In de slotfase deden de Denen nog wat terug, maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar.  

Davy Klaassen viel afgelopen zondag nog vroeg uit in het Eredivisieduel met Heracles Almelo. De Amsterdammers vreesden voor zijn absentie in de Champions League, maar de belangrijke middenvelder was op tijd opgelapt. Verder kreeg Zakaria Labyad het vertrouwen en mocht na twee korte invalbeurten eerder dit seizoen in het miljardenbal, nu voor het eerst in de basis starten. Ajax startte furies en ontwikkelde al snel een groot overwicht. Lassina Traoré kreeg de eerste grote kans, maar schoot wild over nadat hij licht uit balans was gebracht. Er volgde een enorme mogelijkheid voor Labyad, die vrij kon inschieten na een vlotte aanval via uitblinker David Neres. De Marokkaanse nummer tien wist de hoek echter niet te vinden en stuitte op doelman Jesper Hansen.

Midtjylland kwam er niet aan te pas, terwijl Ajax de druk bleef opvoeren. Traoré kreeg een nog grotere kans dan aan het begin van de wedstrijd en ook dit keer mikte hij de bal over het Deense doel. Zo leek scoren een kleine obsessie te worden en ging met rusten zonder doelpunten. Vlak na rust bleek de ploeg van Erik ten Hag een stuk effectiever. Ryan Gravenberch haalde uit van buiten het strafschopgebied en plaatste het object via de onderkant van de lat fraai in het doel. Zo’n twee minuten later was het weer raak. Dusan Tadic combineerde door het centrum en gaf op tijd mee aan de opgekomen Noussair Mazraoui. Hij aarzelde niet en schoot strak raak: 2-0.

Waar Neres Traoré regelmatig bediende waren de rollen halverwege de tweede helft omgedraaid. De spits uit Burkina Faso zette zijn sterke lichaam er goed in bij een duel, veroverde de bal en bereikte zijn ploeggenoot. Neres bleef koel en schoof de 3-0 binnen. Ajax besliste zo de wedstrijd, al deden de bezoekers tien minuten voor tijd wat terug. Mazraoui werd dolgedraaid en maakte de overtreding: penalty. André Onana zat in de goede hoek bij de poging van Awer Mabil, maar kon de inzet net niet keren. In de laatste minuten gebeurde er weinig meer, behalve dat de doorgebroken Neres werd gevloerd door Erik Sviatchenko. De aanvoerder kreeg de rode kaart en mist zo het volgende duel tegen Atalanta.

Zo wint Ajax beide wedstrijden tegen de Scandinaviërs en blijft het op plek twee staan in de groep. Volgende week reizen ze af naar Liverpool, voor het duel op Anfield. De week daarna wacht Atalanta, waar vermoedelijk de beslissing gaat vallen.

Scoreverloop: (47′) Gravenberch (49′) Mazraoui (66′) Neres (80′) Mabil

Denk je dat Ajax de knock-outfase haalt van de CL?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:35
231+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
58+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
21+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
44+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
37+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
17+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
67+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
42+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
19+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
76+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
341+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
92+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
44+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
117+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
395+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
41+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
288+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
761+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
311+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
770+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie