“Hij heeft bij Ajax al laten zien welke potentie hij heeft”

Foto: “Hij heeft bij Ajax al laten zien welke potentie hij heeft”

Afgelopen zomer stapte hij over van Ajax naar FC Barcelona, en in Catalonië maakt Sergiño Dest nu al meer minuten dan menigeen had verwacht. Brian Tevreden daarentegen geloofde altijd al volop in de Amerikaan.

De jeugdtrainer vond voor Dest ooit een nieuwe positie: rechtsback “Dat was tijdens een jeugdtoernooi in Spanje. Er was geen andere optie. ‘Ik doe het voor het team’ zei hij nog. Nou, hij speelde geweldig. Aanvallend was hij natuurlijk al goed. En verdedigend loste hij heel veel op met zijn snelheid. Dat is nog steeds een groot wapen nu hij bij Barcelona speelt”, stelt Tevreden in het Algemeen Dagblad.

“Alfred Schreuder (assistent-trainer van Barcelona, red.) kent hem nog van Ajax natuurlijk en Ronald Koeman was ook geen vreemde voor Ser. Dat is goed voor hem, lijkt me. Hij heeft bij Ajax al laten zien welke potentie hij heeft. Dat het nu al zo hard gaat bij Barcelona verrast me wel positief. Hij schoot die bal er goed in tegen Kiev, nadat hij die bal mooi meekreeg. Sergiño kómt daar wel als rechtsback in het strafschopgebied. Daar is hij ook goed in. Op zo’n jonge leeftijd al zo goed zijn is mooi maar tegelijkertijd is er ook nog een lange weg te gaan”, vervolgt Tevreden.

Zijn ‘eigenzinnigheid heeft hem veel gebracht’, denkt de oud-international. “Trainers hebben weleens moeite met jonge jongens met een eigen mening, maar met Sergiño kon je juist goed de discussie aangaan. Dan stond hij ook open voor argumenten. Zolang het gedrag maar niet overgaat in totale dwaasheid. Dat was bij hem zeker niet het geval.”

Dest zal uiteindelijk de vaste rechtsback van Barca worden

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie