Ook Miedema en Wiegman genomineerd voor prestigieuze FIFA-prijzen

Foto: Ook Miedema en Wiegman genomineerd voor prestigieuze FIFA-prijzen

Wereldvoetbalbond FIFA reikt donderdag 17 december The Best Awards uit. Naast Virgil van Dijk hebben ook Vivianne Miedema en Sarina Wiegman een nominatie in de wacht weten te slepen.

De KNVB schrijft: “Miedema maakt net als vorig seizoen kans op de titel ‘The Best FIFA Women’s Player’. Ook afgelopen seizoen bewees de spits van de OranjeLeeuwinnen en Arsenal een neusje voor de goal te hebben. Voor het tweede jaar op rij kroonde ze zich tot topscorer van de FA Women’s Super League, daarnaast werd ze topscorer in de UEFA Women’s Champions League. Ondanks de scoringsdrift van Miedema grepen The Gunners echter naast de prijzen. Met het Nederlands vrouwenelftal plaatste Miedema zich wel voor het Europees kampioenschap van 2022. De topscorer aller tijden van de OranjeLeeuwinnen staat inmiddels op 91 interlands, waarin ze 70 keer scoorde.”

Over Wiegman schrijft de bond: “Wiegman maakt kans op de titel ‘The Best FIFA Women’s Coach’. Onder haar leiding plaatsten de OranjeLeeuwinnen zich voor het Europees kampioenschap in 2022. De manier waarop dat gebeurde was indrukwekkend. Alle negen tot dusver gespeelde kwalificatieduels werden gewonnen. Met een doelsaldo van 40 doelpunten voor en slechts drie doelpunten tegen is Oranje onder Wiegman een team dat veel creëert en weinig weggeeft. Voor Wiegman is het het vierde jaar op rij dat ze genomineerd is. In 2017 won ze de prijs. Wiegman kroonde zich als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen in 2017 tot Europees kampioen en bereikte twee jaar later de WK-finale. Komende zomer hoopt ze met de Nederlandse vrouwen te schitteren op de Olympische Spelen. Het wordt haar laatste kunstje als bondscoach van Oranje. Daarna gaat ze aan de slag als bondscoach van het Engelse vrouwenelftal.”

Terecht?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie