Engelse kranten doen Donny van de Beek-oproep

Foto: Engelse kranten doen Donny van de Beek-oproep

Donny van de Beek maakte gisteren eindelijk eens de negentig minuten vol bij Manchester United. De middenvelder speelde een goede wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (4-1) in de Champions League en zijn prestatie smaakt naar meer.

De Engelse media hopen dat oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer goed gekeken heeft naar het spel van de Nederlander, zodat hij in de nabije toekomst veel meer aan spelen toekomt bij de Red Devils. The Daily Mirror geeft Van de Beek een mooie zeven: “Hij liet zien dat zijn basisplaats terecht was door op intelligente en gedisciplineerde manier te spelen op het middenveld. Hij zou vaker vanuit de basis moeten starten.”

Ook van The Daily Express krijgt de oud-Ajacied een zeven: “Hij maakte goed gebruik van de ruimte die hij kreeg op het middenveld en speelde vrijwel altijd vooruit.” The Independent beoordeelt zijn spel zelfs met een acht: “Een indrukwekkend optreden van de Nederlander aan beide kanten van het veld. Hij heeft de trainer stof tot nadenken met oog op een basisplaats in de Premier League.” Manchester Evening News concludeert: “Een ijzersterk optreden van de Nederlander. Hij oogt meer dan comfortabel op het middenveld naast Fred.”

Sleutelspeler

The Sun geeft Van de Beek eveneens een acht: “Hij vormde een goed koppel met Fred. Hij ondersteunde goed wanneer de Braziliaan druk zette. Daarnaast hielp hij de achterhoede en verloor hij nauwelijks de bal.” Toch ziet het blad nog wel een verbeterpunt: “Zowel hij als Fred is nog niet in staat om de buitenspelers weg te sturen en een één-tegen-één-situatie de creëren, dat wat de fans zo graag zien. Als hij iemand naast zich krijgt die die rol op zich neemt, dan kan de Nederlander een sleutelspeler worden de Red Devils. Dat gezegd hebbende: hij had een geweldige pass in huis op Mason Greenwood, waardoor Daniel James de vierde kon maken.”

Heeft hij zich eindelijk bewezen?

  • Ja
  • Nee
773+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie