Chelsea plaatst zich in blessuretijd als eerst voor knock-outfase CL

Chelsea is er vanavond in geslaagd om zich als eerst te plaatsen voor de knock out-fase van de Champions League. In de absolute slotfase werd er op bezoek bij Stade Rennes een zege uit het vuur gesleept: 1-2.

In Frankrijk begon Chelsea uitstekend aan de wedstrijd, ook al zat Hakim Ziyech dit keer op de bank. Aanvaller Callum Hudson-Odoi, op papier de vervanger van Ziyech, opende al binnen het halve uur de score. Lang leek dat voldoende voor de zege, maar vijf minuten voor tijd scoorde Sehrou Guirassy namens Rennes de gelijkmaker. In de 93e minuut ontpopte Olivier Giroud zich echter alsnog tot de matchwinner met een schitterende kopbal. Ziyech viel in de 75e minuut in en maakte een uitstekende indruk.

Verder plaatste ook Sevilla zich voor overwintering in de Champions League, want FC Krasnodar ging over de knie: eveneens met 1-2, en eveneens viel hier de winnende treffer in de 93e minuut. Munir El Haddadi tikte een rebound binnen voor de ploeg waar Luuk de Jong in de basis stond, en Oussama Idrissi en Karim Rekik mochten invallen. De Andalusiërs staan nu met drie wedstrijden achter de rug al op 7 punten, met zes punten voorsprong op Krasnodar en Rennes. Ze zijn dus niet meer in te halen.

Zie jij Chelsea als serieuze titelkandidaat in de CL?