PSV heeft probleem: “Je moet zoiets nooit laten sudderen”

Foto: PSV heeft probleem: “Je moet zoiets nooit laten sudderen”

Eigenlijk had PSV in het voorbije weekend gewoon van FC Twente moeten winnen in De Grolsch Veste, maar uiteindelijk werd het 1-1. Dat kwam mede omdat de aanvallers van de Eindhovenaren nogal zelfzuchtig te werk gingen.

Cody Gakpo zei na het laatste fluitsignaal: “Het is belangrijk dat we elkaar goed aanvullen en dat we elkaar ook goede ballen gunnen om te kunnen scoren.” Youri Mulder reageert vandaag in het Algemeen Dagblad: “Door het zo te benoemen gooi je de discussie in een spelersgroep open. Dat is altijd goed. Ik heb altijd ervaren: je moet zoiets nooit laten sudderen. Als Gakpo dat op jonge leeftijd al doorheeft, zegt dat wat over hem.”

De krant noemt Gakpo, Donyell Malen, Eran Zahavi en Noni Madueke een stel bronstige stieren. De oud-spits van Schalke 04 lacht: “Een zekere eerzucht, dat hoort ook bij een midvoor, hè. Dat bronstige moét je wel hebben. Trainers moeten dat ook koesteren, alleen moet het niet doorslaan. Dat is nooit goed.”

Daar voegt Mulder nog aan toe: “Je hebt soms spelers, die zien het gewoon niet. Maar neem Zahavi, die weet echt wel hoe je doelpunten maakt. Hij is op een leeftijd dat hij alles heeft gezien en meegemaakt, maar toch voelt ook zo’n jongen: ik ben een dure aankoop, er wordt veel van me verwacht en die hoge verwachtingen heb ik zelf ook. Je ziet dat hij tegen een goal aanhikt, terwijl medespelers misschien gaan denken: hmm, hij levert niet.”

Moet dit opgelost worden?

  • Ja
  • Nee
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie