Ajax-talenten en Volendam delen punten op De Toekomst

Jong Ajax en FC Volendam hebben elkaar maandagavond in evenwicht gehouden. Het duel op De Toekomst eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In Amsterdam zorgden de Ajax-talenten en de oranjehemden voor een boeiende eerste helft. Namens de thuisploeg kreeg Naci Ünüvar een goede kans om de score te openen, maar de met zichzelf worstelende Ajax-parel faalde. Aan de andere kant zorgden Martijn Kaars en Samuele Mulattieri voor Volendams gevaar.

Na ruim een half uur spelen ging het opeens snel. Kaars scoorde alsnog na een voorzet van Boy Duel, maar slechts enkele minuten later zorgde Victor Jensen voor de gelijkmaker. Beide teams kregen voor rust nog kansen op een tweede treffer, ware het niet dat doelmannen Kjell Scherpen en Joey Roggeveen alert waren.

In de tweede helft bleef het winnende doelpunt uit. Vlak voor tijd schreuwde Jong Ajax nog wel om een penalty, maar dat bleek tevergeefs. FC Volendam blijft daardoor steken op plek zes en dus achter NEC, dat eerder op de avond met 0-3 won bij Jong AZ. Jong Ajax staat achtste.

Scoreverloop: 0-1 (31′) Martijn Kaars, 1-1 (35′) Victor Jensen