Broja na enorme misser: “Deze doet echt pijn, maar ik moet hier doorheen”

Foto: Broja na enorme misser: “Deze doet echt pijn, maar ik moet hier doorheen”

Door vijf zeges op rij mocht Vitesse zich de laatste weken medekoploper van de Eredivisie noemen. Afgelopen weekend kwam er echter een kink in de kabel tegen FC Groningen (1-1). Armando Broja kreeg een opgelegde kans op de Arnhemmers de drie punten te bezorgen, maar de spits mistte een wel hele grote kans.

Na ruim een uur ging de 19-jarige Chelsea-huurling op doelman Sergio Padt af en omspeelde hem. Toen de bal alleen nog in het lege doel hoefde worden geschoten ging het echter mis. Met een wilde uithaal plaatsje Broja de bal over de lat. “Ik deed alles goed”, realiseert Broja zich in gesprek met De Gelderlander. “Behalve dat laatste deel. Ik ben rechtsbenig, ik schoot met links. Maar ik miste niet door het chocoladebeen. De bal stuitte net op, voordat ik wilde schieten. Ik raakte de bal dus niet goed. Alles gebeurt in een fractie van seconden. Misschien was ik net even de focus kwijt. Hoe dan ook, de kwaliteit van het schot was niet goed.”

Broja zat er na afloop van het duel flink doorheen, maar de Albanese Engelsman weet dat hij terug moet vechten. “Natuurlijk is dit de grootste misser in mijn profbestaan. Ik heb in de jeugd heus wel kansen gemist. Maar deze voelt anders. Dit is bij de senioren. Deze doet echt pijn. Ik moet hier doorheen. Ik moet de rug rechten. Ik moet opstaan en weer doorgaan”, aldus Broja, die gesteund wordt door zijn familie. “Meteen na afloop in de kleedkamer kreeg ik al een berichtje van mijn moeder. Mijn ouders kijken alle wedstrijden. Ook vanuit Slough, ja. ‘Het is een ongelukkige misser’, meldde ze. ‘Dit gebeurt iedereen. Dit is ook goed om mentaal sterker te worden.’ En zo is het. Profvoetbal is een harde leerschool. Hierdoor word ik versneld volwassen.”

Zal hij sterk terugkomen?

  • Ja, heb ik vertrouwen in
  • Dit kan hem wel eens gaan opbreken
28+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie