TRANSFERUURTJE: Siem de Jong naar Eredivisie, Messi-nachtmerrie

Foto: TRANSFERUURTJE: Siem de Jong naar Eredivisie, Messi-nachtmerrie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het contract van Siem de Jong bij het Amerikaanse FC Cincinnati werd niet verlengd, waardoor hij momenteel transfervrij is en kan gaan en staan waar hij wil. Volgens Voetbal International is de oud-speler van Ajax in gesprek met sc Heerenveen over een samenwerking. Het blad onthult op de maandagmorgen: “Heerenveen wil zich aanvallend versterken. De Friezen zijn in gesprek met Siem de Jong, die onlangs is vertrokken bij FC Cincinnati. De Jong (31) is daardoor transfervrij en kan dus buiten de transferperiode om aangetrokken worden. Heerenveen ziet de middenvelder annex aanvaller graag komen en heeft de ex-Ajacied inmiddels benaderd.” De Friezen beschikken over de financiële middelen om wat voor elkaar te boksen: “Heerenveen heeft afgelopen zomer met hoofdzakelijk Chidera Ejuke (voor twaalf miljoen naar CSKA Moskou) goed verkocht. Er is daardoor nog een potje voor versterkingen beschikbaar.”

Buitenland:

Lionel Messi loopt er de laatste tijd bij FC Barcelona bij alsof hij liever ergens anders zou willen zijn. Dat kan heel goed kloppen, want aan het einde van de zomer diende hij een transferverzoek in bij de Catalanen. Het lijkt er nu echter op dat de superster wel in Camp Nou móét blijven. Manchester City was de enige club die het salaris van de Argentijn op kon hoesten, maar Voetbal International weet dat de Premier League-grootmacht afgehaakt is. Het blad onthult op maandag: “Manchester City heeft niet langer interesse in Lionel Messi, meldt Sky Sports. De 33-jarige Argentijn wordt nadrukkelijk gelinkt aan de club van manager Pep Guardiola sinds hij afgelopen zomer bekendmaakte dat hij wil vertrekken bij Barcelona, maar een overstap naar Manchester zou niet langer aan de orde zijn.” Het blad vervolgt: “Bij de Citizens hebben ze serieuze twijfels over het aantrekken van Messi gezien zijn leeftijd en zijn forse salariseisen. Guardiola liet vrijdag al weten dat hij Messi het liefst zijn carrière bij Barcelona ziet afsluiten.”


Het gaat bijzonder slecht met FC Barcelona, dat zijn meest dramatische competitiestart in dertig jaar beleeft. Toch zit oefenmeester Ronald Koeman nog niet op de wipstoel, omdat het bestuur onlangs opgestapt is mág de coach niet ontslagen worden. Het Algemeen Dagblad schrijft op maandagochtend: “Ronald Koeman wist waaraan hij begon, toen hij in augustus de blauwpaarse trein echt niet meer wilde laten passeren en zijn baan als bondscoach van Oranje opzegde. Maar eenmaal begonnen in Catalonië is het allemaal nog veel gekker en gecompliceerder geworden dan de Nederlander had kunnen bevroeden. De voorzitter die hem aantrok, Bartomeu, is samen met zijn hele bestuur opgestapt, de club moet 200 miljoen euro bezuinigen op spelerssalarissen en geld voor door Koeman gewenste versterkingen zoals Memphis Depay is er niet en lijkt er ook niet te komen.” Barcelona is in de regel niet zo heel geduldig met zijn coaches, maar moet nu wel: “Over zijn eigen positie hoeft Koeman zich vooralsnog geen zorgen te maken. De bewindvoerders die de club nu tijdelijk leiden, mogen volgens de statuten geen ingrijpende sportieve beslissingen nemen. Zij hebben verkiezingen uitgeschreven voor 24 januari; de voorzitter die gekozen zal worden, kan dan zijn eigen plannen gaan uitvoeren, mogelijk ook met een andere trainer.”In de winterstop van het afgelopen voetbalseizoen nam Internazionale Christian Eriksen over van Tottenham Hotspur, maar de Deen speelt geen al te grote rol in het Giuseppe Meazza. In de aankomende transferperiode wordt hij mogelijk al verhandeld. De Engelse krant The Daily Mirror schrijft vandaag dat de aanvallende middenvelder bij een mooi bod mag vertrekken van oefenmeester Antonio Conte. Het is echter óók een goede mogelijkheid dat de oud-Ajacied betrokken wordt bij een ruildeal. Inter zou bijvoorbeeld wel oren hebben naar de komst van Granit Xhaka van Arsenal, dat op zijn beurt best aan de slag wil gaan met Eriksen. Ook Manchester United denkt naar verluidt aan een samenwerking met de technicus, maar dan moet Fred de omgekeerde weg bewandelen.

Siem de Jong een goede speler voor Heerenveen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:09
0+
Xabi Alonso blijft bij Bayer Leverkusen
14:00
14+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
31+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
43+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
75+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
132+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
212+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
90+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
79+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
58+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
145+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
26+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
342+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
43+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
60+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1103+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
239+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
111+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
151+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie