“Roger Schmidt van PSV is de enige die blijft janken”

Foto: “Roger Schmidt van PSV is de enige die blijft janken”

Valentijn Driessen vindt dat het drukke programma dat de clubs die Europees spelen op het moment wat té veel aandacht krijgt. Tien wedstrijden in 31 dagen, komt dat wel door de coronacrisis? Is het niet al jaren het geval in december.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de journalist: “De komende 31 dagen staan voor de Europese deelnemers tien wedstrijden gepland. Als je het vaak genoeg zegt, ga je geloven dat het onmenselijk is terwijl dit aantal in deze fase van het seizoen al jarenlang de praktijk is. Daarbij komt dat coaches nu vijf in plaats van drie wissels mogen doorvoeren.”

“Het gedrag van de meeste trainer-coaches van de topclubs is trouwens verhelderend”, vervolgt Driessen. “Roger Schmidt van PSV is de enige die blijft janken over de veronderstelde overbelasting. Ook weer na het gelijkspel bij FC Twente. De power viel weg door het vele reizen van z’n spelers, verklaarde hij het zwakke laatste half uur van PSV in Enschede. Maar Erik ten Hag, Dick Advocaat en Arne Slot hoorde, en hoor je niet zeuren. Integendeel. Zij staan op het standpunt dat je in de top weet dat je drie wedstrijden in acht dagen moet kunnen spelen. Zo wordt ook opgeleid.”

Hij sluit af: “Bij Ajax, Feyenoord en AZ is dus geen ruimte voor excuses, die niet op feiten zijn gebaseerd. Ten Hag maalde zelfs niet om de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht half december waar negen clubs voor werden vrijgeloot.”

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja
  • Nee
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie