Bruno Martins Indi goud waard voor AZ

AZ heeft op zondagavond van FC Emmen gewonnen in het eigen AFAS Stadion. Het werd uiteindelijk 1-0 voor de Alkmaarders door een doelpunt van Bruno Martins Indi. In de tweede helft kreeg Lucas Bernadou een rode kaart van scheidsrechter Marc Nagtegaal.

De thuisploeg kwam behoorlijk vroeg in de wedstrijd op voorsprong: eerst werd de bal nog vlak voor de lijn weggehaald, maar Martins Indi stond goed op te leggen en sloeg toe uit de rebound. En vlak daarna had het eigenlijk ook 2-0 moeten worden voor de ploeg van coach Arne Slot, want Jesper Karlsson kreeg een niet te missen kans, maar miste tóch.

AZ in de eerste helft eigenlijk oppermachtig, maar het was wel zaak om goed op te blijven letten: Nikolai Laursen schoot opeens hard op goal, maar doelman Marco Bizot bracht redding.

Na een uurtje spelen kreeg Emmen te maken met een fikse tegenvaller. Bernadou ging hard door op de enkel van Jonas Svensson en de VAR riep arbiter Nagegaal naar het scherm. Die kon niet anders dan een rode kaart onder de neus van de dader duwen. Ondanks het numerieke voordeel lukte het AZ niet om er nog een doelpuntje bij te prikken.

Scoreverloop: 1-0 (11′) B. Martins Indi