Spelers traditionele top 3 presteren wisselend

Foto: Spelers traditionele top 3 presteren wisselend

Ajax en Feyenoord deden woensdagmiddag uitstekende zaken door respectievelijk Heracles Almelo en Fortuna Sittard aan de kant te zetten. Daarentegen deed PSV het een stuk minder. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente en morste zo twee pijnlijke punten in Enschede. Welke spelers vielen op bij de traditionele top 3? En welke voetballers deden het een stuk minder?



Daley Blind – 7,5



De afgelopen seizoenen behoorde Daley Blind tot een van de onbetwiste leiders in het basiselftal van Ajax, maar dat is dit seizoen een stuk minder het geval. De centrale verdediger kwam Europees al meermaals in de problemen met zijn gebrek aan snelheid en ook bij het Nederlands elftal speelde zijn renvermogen hem parten. Daarom kwam de vraag op of Blind nog wel het benodigde niveau aan kon. Tegen Heracles Almelo liet hij zien in ieder geval over de nodige kwaliteiten in de Eredivisie te beschikken.

De Almeloërs speelden geheel begrijpelijk ver terug op eigen speelhelft, waardoor Blind alle vrijheid had om in te schuiven naar het middenveld. De defensieve kracht kon zodoende verschillende steekpasses geven richting de aanvallers van de Amsterdammers, waaruit een aantal gevaarlijke situaties ontstonden. Bovendien hield hij samen met Perr Schuurs de achterhoede gesloten. Mede daardoor stuurde Ajax de tegenstander met een 5-0 nederlaag terug naar het oosten.



Steven Berghuis – 7

Het huidige Feyenoord en Steven Berghuis zijn nauwelijks los van elkaar te zien. De aanvaller was ook tegen Fortuna Sittard de enige speler die daadwerkelijk voor de nodige creativiteit op het veld kon zorgen. Aangezien de club al vroeg met tien man kwam te spelen, haalde hoofdtrainer Dick Advocaat hem al snel richting het middenveld. Het was een geluk bij een ongeluk, want daardoor kwam Berghuis nóg vaker in balbezit en kwam Feyenoord beter in zijn spel terecht.


Berghuis was maar al te blij toen Marcos Senesi Feyenoord op een voorsprong schoot, maar vervolgens droeg de aanvaller ook zelf zijn steentje bij aan de 1-3 overwinning die Feyenoord boekte. De Rotterdammers zagen Dennis Higler maar liefst twee strafschoppen aan de bezoekers toekennen, die Berghuis allebei eenvoudig raakschoot. Daardoor ging Feyenoord ondanks tachtig minuten met tien man alsnog met een ruime overwinning terug naar de havenstad.

Donyell Malen – 5



Bij het Nederlands elftal maakte Donyell Malen afgelopen week een uitstekende indruk in de Nations League. Bondscoach Frank de Boer gaf hem in de 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Polen de kans aan de linkerkant van de aanval, waar hij liet zien met zijn snelheid een groot wapen in huis te hebben. Die goede vorm nam hij zondagavond bij PSV gedeeltelijk mee, toen de Eindhovenaren op bezoek moesten bij FC Twente. Het duel eindigde uiteindelijk in een teleurstellend gelijkspel.

PSV stond binnen tien minuten op voorsprong na een hoekschop die Malen uitstekend binnen werkte. De pijlsnelle centrumspits diende in het overige gedeelte van de wedstrijd als speler die om Eran Zahavi heen speelde. De Nederlander kreeg ondertussen nog wel wat kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar verzuimde om de kansen af te maken. Daardoor verdiende de enige doelpuntenmaker van PSV tegen FC Twente geen voldoende.

Dusan Tadic – 7,5

Afgelopen week moest Dusan Tadic toezien hoe niet zijn Servië, maar Schotland naar het Europees Kampioenschap van 2021 ging. Met een grote teleurstelling in zijn hoofd keerde de Serviër dan ook huiswaarts. Tegen Heracles Almelo was echter weinig te merken van de uitschakeling, want Tadic speelde een belangrijke rol in de eenvoudige overwinning. Niet alleen leverde hij de voorzet op de 3-0 af, ook maakte hij hoogstpersoonlijk de vierde treffer van de wedstrijd.


De derde treffer viel uit een uitstekende hoekschop van Tadic. De aanvaller nam de bal snel en zette zo Zakaria Labyad eenvoudig vrij. De Marokkaan kon vervolgens in de korte hoek raakschieten, waardoor de verrassing voor Heracles Almelo compleet was. Na de rust maakte hij zelf de 4-0 door een verlengde bal van dezelfde Labyad zonder twijfel in de rechterhoek te schieten. Daarmee tankte hij vertrouwen voor het Champions League-duel van woensdagavond met FC Midtjylland.

Marcos Senesi – 7



Feyenoord boekte tegen Fortuna Sittard dan wel een goede overwinning, maar eenvoudig ging het allemaal in. De Rotterdammers kwamen na een minuut spelen al op achterstand, waarna ze achter de feiten aanliepen. Toen de club binnen een kwartier ook nog eens een rode kaart kreeg, leek de wanhoop compleet. Maar uiteindelijk zou Advocaat Advocaat niet zijn als de coach niet een uitstekend plan had om alsnog een overwinning naar zich toe te trekken.

In dat plan speelde Senesi een belangrijke rol. De Argentijn is al het gehele seizoen samen met Steven Berghuis een van de uitblinkers van Feyenoord en ook tegen de Limburgers leverde Senesi een puike wedstrijd af door leiding te geven aan zijn achterhoede. Bovendien verraste hij nog voor rust vriend en vijand door een bal van grote afstand precies in de kruising te schieten. Senesi was daarom een onmisbare factor in de 1-3 overwinning tegen Fortuna Sittard.

Eran Zahavi – 4



Met veel gejuich kwam Eran Zahavi in de zomerstop richting PSV, maar die hoge verwachtingen wist hij vooralsnog niet waar te maken. De centrumspits maakte in de vijf wedstrijden die hij voor PSV speelde in totaal twee doelpunten, waarvan één treffer in de Nederlandse competitie en één goal in de Europa League. Tegen FC Twente lukte het de aanvaller echter niet om de club naar een overwinning te schieten, al had hij een grote mogelijkheid om dit wél te doen.


De Israëliër mocht vlak voor de theepauze namelijk een strafschop nemen, nadat een vermeende overtreding op Noni Madueke plaatsvond. De centrumspits ging vol overtuiging achter de bal staan, maar zag zijn inzet tegen keeper Joël Drommel aankomen. Ook de kansen die hij aan het begin van de tweede helft kreeg schoot hij niet raak, waarna hoofdtrainer Roger Schmidt besloot om hem naar de kant te halen. Mohamed Ihattaren kwam voor hem in de ploeg.

Welke club leverde de beste prestatie van het weekend?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • PSV
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
34+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
87+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
28+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
14+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
341+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
43+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
177+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
352+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
159+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
379+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
110+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
426+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
237+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
202+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
553+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
58+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
95+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie