‘Verandering op komst in Oranje-opstelling’

Foto: ‘Verandering op komst in Oranje-opstelling’

Het Nederlands elftal speelde zijn laatste wedstrijden met Steven Berghuis of Calvin Stengs op rechtsvoor en Memphis Depay of Donyell Malen aan de linkerkant . Volgens de heren analytici van Rondo gaat dat veranderen: Steven Bergwijn is de beste optie op de laatstgenoemde positie, aldus Marco van Basten en Bert van Marwijk.

De voormalige PSV’er begon in de basis bij Tottenham Hotspur tegen Manchester City (2-0) en maakte een uitstekende indruk. Van Basten zegt: “Hij is gewoon een goede en gevaarlijke buitenspeler. Dat heeft hij in het Nederlands elftal al een paar keer goed laten zien. Alleen is hij er recentelijk uit geweest met een blessure en pas sinds een week of twee is hij weer echt aan het ballen. Hij blijft een linke aanvaller met snelheid, met potentie tot scoren. Hij is altijd wel een jongen die, vind ik, een kans moet krijgen.”

Van Marwijk haakt in: “Hij is echt een heel goede speler. Ik denk dat hij uiteindelijk de beste speler is voor het Nederlands elftal aan de linkerkant. Want op rechts zit je met Berghuis en Stengs, die qua spel toch een beetje op elkaar lijken. Stengs komt er natuurlijk aan. Hij is nu al goed, maar wordt alleen maar beter. Berghuis is natuurlijk wat ouder, maar hij groeit ook nog steeds in het Nederlands elftal. Het zijn echt wapens die we hebben in Oranje.”

De oud-bondscoach van Oranje denken dat Berghuis en Stengs het beste op rechts renderen: “Er zijn veel spelers die van verschillende kanten kunnen spelen, maar zij hebben vanaf de rechterkant dat gevoel. Als je met je rug naar de zijlijn staat dan heb je al heel veel overzicht en de een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Als dat soort spelers aan de linkerkant staan, moeten zij ook de actie buitenom maken. Dan moeten ze ineens heel anders gaan spelen.”

Bergwijn op links?

  • Inderdaad de beste optie
  • Ik vind het niks
730+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie