TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV vechten, Van Bommel én Sneijder

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV vechten, Van Bommel én Sneijder

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het komt weleens voor dat Ajax en PSV in dezelfde vijver vissen en wat dat betreft is het nu weer raak, aldus het medium Sport1. De Amsterdammers en Eindhovenaren zouden hun pijlen namelijk gericht hebben op de jonge verdediger Anel Ahmedhodzic. Het betreft een Bosnische stopper van 21 jaar die momenteel uitkomt voor het Zweedse Malmö FF. Ahmedhodzic schijnt behoorlijk populair te zijn, want zijn naam is naar verluidt ook op de radar van onder meer het Engelse Chelsea en het Italiaanse AC Milan terechtgekomen. De verdediger laat zich bijstaan door zaakwaarnemer Markus Rosenberg (in het verleden spits bij Ajax), die reageert: “Anel moet naar een club gaan waar hij volledig kan ontbolsteren, ergens waar hij dus niet op de bank terechtkomt. Alle geïnteresseerden volgen Ahmedhodzic al een tijdje en weten dus wat ze in huis kunnen halen. In de winterstop gaan we luisteren naar de aanbiedingen die we binnenkrijgen.” Daar voegt hij aan toe: “Het is óók belangrijk dat Malmö wat overhoudt aan de transfer, wij willen dat de club wat geld verdient.” De transferwaarde van de speler in kwestie wordt geschat op 1,2 miljoen euro.

Aangezien Philipp Max van PSV nu een volwaardige international is bij het Duitse nationale team, rijst de vraag waar zijn plafond precies ligt. Journalist Johannes Graf vertelt aan de NOS dat hij vindt dat de vleugelverdediger blij moet zijn met zijn plekje in het Philips Stadion. Hij zegt namelijk: “PSV is voor Max het maximaal haalbare, denk ik. Dat bedoel ik niet negatief, hoor. PSV is een grote club. Maar de manier waarop Max bijvoorbeeld tegen Spanje door het ijs zakte, maakte voor mij wel duidelijk dat hij voor de absolute top nog tekort komt. Tegen Tsjechië en Oekraïne kon hij prima mee. En voor PSV is Max een uitstekende voetballer.” Technisch manager John de Jong klopte precies op het juiste moment aan bij FC Augsburg in de voorbije zomer: “Zo meldden Atalanta Bergamo en Borussia Mönchengladbach zich heel concreet voor Max, maar vroeg Augsburg telkens de hoofdprijs. Door de coronacrisis kon PSV hem voor een relatief laag bedrag (8 miljoen euro, red.) wel binnenhalen.”



FC Utrecht gaat voorlopig verder met René Hake, maar de interim-trainer lijkt het seizoen niet af te mogen maken. De clubleiding zou serieus denken aan het duo Mark van Bommel en Wesley Sneijder. Jan Joost van Gangelen noemde dit in het FOX Sports-programma De Eretribune ‘een serieus gerucht’. “Het schijnt zelfs in de wandelgangen dat FC Utrecht al heeft geïnformeerd of je een trainer die helemaal geen papieren heeft wel op de bank kan zetten”, verwijst de presentator naar Sneijder. Van Bommel heeft die papieren natuurlijk wel en liet al weten zich ‘niet te groot te voelen’ voor clubs als FC Utrecht. Hij werd een klein jaar geleden ontslagen als trainer van PSV en is sindsdien op zoek naar een nieuwe werkgever. Utrecht zou hem dus overwegen na het vertrek van John van den Brom.



Buitenland:

Het is Manchester City er natuurlijk veel aan gelegen om Raheem Sterling voor de club te behouden. Volgens de Engelse media ziet het ernaar uit dat de buitenspeler binnenkort een nieuwe verbintenis gaat ondertekenen in het Etihad Stadium. De vleugelspits ligt op dit moment nog vast tot medio 2023, maar de Citizens zijn niet tevreden over die contractduur en willen dus verlengen met hun sterkhouder. Sterling verdient op dit moment echter al 340.000 euro per week (!), waardoor het er alle schijn van heeft dat hij in de nieuwe situatie al helemaal een fortuin op gaat strijken. De international van het Engelse nationale team wordt elk jaar wel een paar keer in verband gebracht met een megatransfer, naar Real Madrid bijvoorbeeld, maar dit lijkt gewoonweg niet mogelijk te zijn. De marktwaarde van Sterling wordt geschat op 125 miljoen euro, wat hem regelrecht onbetaalbaar maakt in deze tijd met het coronavirus. Geen club heeft een dergelijk spaarpotje achter de hand.

Van Bommel en Sneijder bij Utrecht?

  • Doen
  • Niet doen
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:16
3+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
65+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
148+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
50+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
49+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
44+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
115+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
22+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
257+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
39+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
49+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
873+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
212+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
92+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
139+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
50+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
819+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
32+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
6772+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie