De Ligt prijst Pirlo na Juve-rentree: “Net als bij Ajax”

Foto: De Ligt prijst Pirlo na Juve-rentree: “Net als bij Ajax”

Een schouderoperatie hield Matthijs de Ligt maandenlang aan de kant, maar zaterdagavond maakte hij tegen Cagliari (2-0 zege) zijn rentree. De verdediger van Juventus maakte meteen indruk.

De Ligt verklaarde tevreden te zijn over zowel de individuele als collectieve prestatie. “Het waren drie zware maanden, maar ik ben nu weer gelukkig”, zo liet hij weten aan Italiaanse media. “De periode met mijn schouderklachten waren moeilijk, maar ik wilde me inzetten voor het team. Uiteindelijk kon ik een bijdrage leveren aan het winnen van de titel.”

Na het seizoen ging hij meteen onder het mes. Inmiddels is De Ligt weer terug onder leiding van de nieuwe trainer Andrea Pirlo. “Er heerst nu een andere mentaliteit”, stelt de oud-Ajacied. “We proberen moderner voetbal te spelen met Pirlo, met verdedigers één op één. Zo heb ik altijd gespeeld bij Ajax en dat kan ik zeer waarderen. We kunnen nog beter, we zitten nu op zeventig procent. Maar we gaan zeker naar de honderd procent.”

Titelprolongatie blijft het doel voor Juventus. “Het is goed dat er meer teams in de running zijn. Sterke teams ook, maar op die manier kunnen wij ook weer groeien. Voor wie ik het meest beducht ben? We hebben zoveel concurrenten. Milan doet het goed, maar Inter, Lazio, Atalanta en Napoli maken de titelstrijd ook spanning. Maar wij moeten naar onszelf kijken en zorgen dat we sterk genoeg zijn om weer landskampioen te worden.”

Heeft hij zijn basisplaats nu al veroverd?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
453+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie