Haaland eist hoofdrol op met vier treffers in Berlijn

Erling Braut Haaland heeft zaterdag een absolute hoofdrol opgeëist in de Duitse Bundesliga. Op bezoek bij Hertha BSC scoorde de spits van Borussia Dortmund maar liefst vier keer: 2-5.

Aanvankelijk leek het er helemaal niet op dat Haaland de ster van de avond zou gaan worden. De Braziliaan Matheus Cunha had Hertha op een 1-0 voorsprong gezet na ruim een half uur spelen en dat was ook de ruststand in het Olympiastadion in Berlijn. Maar in de tweede helft ging de Noorse superster helemaal los.

Haaland had na rust welgeteld vier minuten nodig om Dortmund van 1-0 achter naar een 1-2 voorsprong te schieten. De boomlange aanvaller maakte na ruim een uur spelen ook nog de 2-3 en pikte in de tachtigste minuut vervolgens zijn vierde treffer van de avond mee.

Raphaël Guerrero had tussendoor de 1-4 gemaakt, waar Cunha tegen wist te scoren. Dortmund komt met achttien punten op één punt van Bayern München, dat eerder op de dag met 1-1 gelijk speelde tegen Werder Bremen.

Scoreverloop: 1-0 (33′) Matheus Cunha, 1-1 (47′) Erling Braut Haaland, 1-2 (49′) Erling Braut Haaland, 1-3 (63′) Erling Braut Haaland, 1-4 (70′) Raphaël Guerreiro, 2-4 (79′) Matheus Cunha, 2-5 (80′) Erling Braut Haaland

De beste spits ter wereld op dit moment?