Broja vergeet Vitesse winst te bezorgen in Groningen

Vitesse is er zaterdagavond niet in geslaagd om de druk op Ajax maximaal te vergroten. De Arnhemmers nemen de koppositie weliswaar over van de hoofdstedelingen, maar niet met het volle pond: 1-1 bij FC Groningen.

Zonder Riechedly Bazoer kreeg Vitesse de eerste grote kans van de wedstrijd. Matus Bero mocht meters maken namens de bezoekers en besloot maar eens uit te halen, maar de onderkant van de lat stond de 0-1 in de weg. Aan de andere kant had FC Groningen wel succes na een klein half uur spelen. Patrick Joosten probeerde het eveneens van afstand en zijn inzet plofte fraai binnen achter doelman Remko Pasveer, die niet geheel vrijuit ging.

FC Groningen won dit seizoen met 1-0 van Ajax en dacht met diezelfde stand de kleedkamer in te gaan voor de theepauze. Maar kort voor de rust maakte Vitesse vanuit het niets gelijk. De ploeg van Thomas Letsch besloot een vrije trap snel te nemen in de persoon van Oussana Tannane, die daarmee spits Loïs Openda een niet te missen kans gaf: 1-1.

Vitesse had na rust wat meer te vertellen. Dat had zelfs de 1-2 moeten opleveren. Aanvaller Armando Broja deed zo ongeveer alles goed en omspeelde ook doelman Sergio Padt, maar in plaats van de bal in het lege doel te schuiven mikte hij de bal over de lat. Dat had fataal kunnen zijn in de slotfase, ware het niet dat Azor Matusiwa de kans op 2-1 liet liggen door naast te schieten.

Scoreverloop: 1-0 (29′) Patrick Joosten, 1-1 (45′) Loïs Openda